Tavaramerkin ja mallioikeuden sähköisiin palveluihin pääsee nyt myös virolaisilla tunnisteilla

Patentti- ja rekisterihallituksen (PRH) tavaramerkin ja mallioikeuden sähköisiin palveluihin on nyt mahdollista kirjautua myös virolaisilla eIDAS-tunnistusvälineillä.

eIDAS-tunnistaumisen avulla Viron kansalaiset voivat kirjautua PRH:n tavaramerkki- ja mallioikeuspalveluihin oman maansa tunnistusvälineillä, esimerkiksi sähköisellä henkilökortilla.

Palvelun tunnistautumissivulla virolainen käyttäjä valitsee ensin tunnistautumistavaksi "Muu eurooppalainen tunnistaminen" ja sen jälkeen oman maansa.

PRH:n palveluissa voi esimerkiksi hakea tavaramerkin ja mallioikeuden rekisteröintiä, uudistaa tavaramerkkirekisteröinnin tai vastata tavaramerkin välipäätökseen.

Tavaramerkkiä voi hakea englanniksi

Tavaramerkkihakemuksen voi tehdä myös englanniksi. Tällöin hakemuksen käsittelykieleksi pitää kuitenkin valita suomi tai ruotsi.

Virolainen tavaramerkin hakija voi tehdä hakemuksen itse, ilman asiamiestä. Jos sen sijaan tavaramerkin hakijan kotipaikka ei sijaitse Euroopan talousalueella (ETA), hänellä täytyy olla asiamies, jonka kotipaikka on Euroopan talousalueella.

Lisätietoja:

Päivi Raatikainen
Kehittämispäällikkö
Patentti- ja rekisterihallitus (PRH)
p. 029 509 5845
etunimi.sukunimi@prh.fi

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 28.04.2020