PRH hakee C.A. Edelfelt -säätiön lakkauttamista – säätiön lakkauttamishakemukset yleistyneet

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) on 13.5.2020 jättänyt Kanta-Hämeen käräjäoikeuteen hakemuksen janakkalalaisen C.A. Edelfelt -säätiö sr:n lakkauttamiseksi. PRH:n käsityksen mukaan edellytykset säätiön lakkauttamiselle täyttyvät, sillä säätiön toiminta on ollut jatkuvalla ja olennaisella tavalla säätiölain ja säätiön sääntöjen vastaista.

C.A. Edelfelt -säätiö antoi heti perustamisensa jälkeen vuonna 2009 koko varallisuutensa lainaksi säätiön hallituksen jäsenten määräysvallassa olevalle yhtiölle. Lainan antamisen jälkeen säätiöön ei jäänyt lainkaan varoja, joilla se olisi voinut järjestää toimintansa tarkoituksen toteuttamiseksi.

PRH velvoitti säätiön vuonna 2015 ryhtymään toimiin oikaisun aikaansaamiseksi ja kielsi säätiötä jatkamasta varojen lainaamista yhtiölle. Säätiö ei kuitenkaan noudattanut PRH:n antamaa määräystä eikä ryhtynyt toimenpiteisiin antamansa lainan takaisinperimiseksi.

C.A. Edelfelt -säätiön lakkauttamista koskevan asian käsittely on vielä kesken Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa.

C.A. Edelfelt -säätiötä koskeva hakemus on kolmas PRH:n tekemä säätiön lakkauttamishakemus vajaan kahden vuoden aikana. PRH haki Kiril Babitzinin säätiön lakkauttamista syyskuussa 2018 ja Jyrki Sukulan säätiön lakkauttamista huhtikuussa 2019.

Lisätietoja:

Wille Korhonen
lakimies
Patentti- ja rekisterihallitus (PRH)
p. 029 509 5322
etunimi.sukunimi@prh.fi

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 03.06.2020