Muotoilukilpailun voittajat esillä WeeGeessä 20.8.–6.9.2020

Näyttelykeskus WeeGeessä avautuu torstaina 20.8. palkittua muotoilua esittelevä näyttely, jossa ovat esillä Fennia Prize 20 -muotoilukilpailussa palkitut yritykset ja organisaatiot.

Palkittujen yritysten joukossa ovat myös Patentti- ja rekisterihallituksen (PRH) jakamien kunniamainintojen saajat. PRH myönsi Fennia Prize -muotoilukilpailussa kunniamaininnan ja 5 000 euron arvoisen palkinnon tällä kertaa kahdelle yritykselle, Woodio Oy:lle ja Konecranes Global Oy:lle aineettomien oikeuksien (IPR) ansiokkaasta hyödyntämisestä.

Woodio Oy on kehittänyt uudenlaisen ekologisen vedenkestävän puumateriaalin, josta se valmistaa vesikalusteita, mm. lavuaareja. Se on hakenut kalusteisiin ja niiden valmistusmenetelmään patenttia kansainvälisesti. Woodio Oy on myös suojannut brändiänsä rekisteröimällä tärkeimmät tunnuksensa mm. yrityksen nimen tavaramerkkinä EU-alueella.

Konecranes Global Oy on käyttänyt IPR-oikeuksia järjestelmällisesti parantamaan tuotteiden kilpailukykyä: laitteiden teknisiä ratkaisuja on suojattu patenteilla ja muotoilua mallioikeuksilla. Lisäksi tuoteperheelle on rekisteröity tavaramerkkejä kohdemarkkina-alueilla eri puolilla maailmaa.

Näyttelyssä ovat esillä Fennia Prize 20 -kilpailussa palkittujen yritysten lisäksi myös muut Design Forum Finlandin vuonna 2020 jakamien muotoilupalkintojen saajat.

Design Forum Finland Awards -näyttely on avoinna Näyttelykeskus WeeGeessä Espoossa 20.8.–6.9.2020.

Fennia Prize 20 on osa Design Forum Finland Awards -palkintokokonaisuutta. Fennia Prize 20 -muotoilukilpailussa palkitaan yrityksiä ja organisaatioita, jotka käyttävät muotoilua strategisesti liiketoiminnassaan. Sen järjestävät Design Forum Finland, Fennia-konserni, Elo ja Patentti- ja rekisterihallitus. Palkintosumman lahjoittaa Fennia-konserni ja Patentti- ja rekisterihallitus jakaa kilpailussa kunniamaininnan.

Lisätietoa

Design Forum Finland Awards

Fennia Prize 20: Patentti- ja rekisterihallituksen kunniamaininnat kahdelle yritykselle

PRH:n uutisia 4/2020: Fennia Prize 20 -muotoilukilpailun satoa

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 18.08.2020