Tilasto patenttihakemusten määristä maakunnittain - Hakemusten määrä suurin kuuteen vuoteen

PRH on tammi-elokuussa vastaanottanut kansallisia patenttihakemuksia 16 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten vastaavaan ajankohtaan.

Hakemuksia on tullut 1 048 kappaletta. Määrä on suurin kuuteen vuoteen.

Lukumääräisesti eniten hakemuksia on tullut Uudeltamaalta: 566 kappaletta. Luku on 78 prosenttia Uudenmaan koko edellisvuoden hakemusmäärästä. Kun kuluvaa vuotta on vielä kolmannes jäljellä, ennustaa tämä selkeää kasvua koko vuoden hakemusmäärään.

Seuraavana tulevat Pirkanmaa 76 hakemuksella ja Pohjois-Pohjanmaa 60 hakemuksella. Pohjois-Pohjanmaalta hakemuksia on tehty jo 4 enemmän kuin viime vuonna yhteensä.

Keski-Suomessa on tehty 46 hakemusta, Päijät-Hämeessä 32 hakemusta ja Etelä-Karjalassa 28 hakemusta. Ainakin näissä maakunnissa tullaan ylittämään viime vuoden hakemusmäärät.

Vaatimattomampia, mutta silti edellisvuoden ylittäviä hakemusmääriä, on tehty Kanta-Hämeessä (16 kappaletta), Lapissa (9 kappaletta) ja Keski-Pohjanmaalla (6 kappaletta).

Tilastot PRH:n verkkosivustolla

Sivustolta löydät muiden muassa seuraavat tilastot:

  • PRH:een tehdyt kansalliset patenttihakemukset kuukausittain
  • PRH:een tehdyt kansalliset patenttihakemukset maakunnittain
  • Suomessa myönnetyt patentit
  • Suomessa voimaan saatetut eurooppapatentit
  • suurimmat kotimaiset yrityshakijat
  • kotimaisten ja ulkomaisten hakijoiden määrät.
Siirry patentin tilastoihin.

Tieto patenteista

Patentti on yksinoikeus käyttää keksintöä. Keksinnön käytöllä tarkoitetaan ammattimaista hyödyntämistä, kuten tuotteen valmistusta, myyntiä, käyttöä ja maahantuontia.

Suomessa patenttia haetaan PRH:lta. Kansallisten eli vain Suomessa voimassa olevien patenttien lisäksi PRH käsittelee myös kansainvälisiä patenttihakemuksia. Lue lisää patenteista.

Lisätietoa:
Olli Sievänen
Johtava neuvontainsinööri
Patentti- ja rekisterihallitus
puh. 029 509 5438

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 24.09.2020