Lokakuun tavaramerkki: Aina tulee sanomista

"Aina tulee sanomista" on kiteytettynä Sanoman olemassaolon tarkoitus ja toiminnan punainen lanka. Lauseen monimerkityksellinen viesti kannustaa rohkeampaan markkinointiin ja keskustelun aikaansaamiseen. Ajatus rekisteröidä lause tavaramerkiksi nousi esiin, kun sitä alettiin viljellä puheissa heti brändikampanjan alettua.

– Silloin pohdimme, että jos nyt joku nappaisi sen, emme mahdollisesti pystyisi hyödyntämään sitä jatkossa täysimääräisesti. Halusimme rekisteröinnillä turvata ja rajoittaa sen monipuolisen käytön omiin tarkoituksiimme, Elina Bono Sanoma Media Finlandista toteaa.

"Aina tulee sanomista" -sloganin takana on mainostoimisto Folkin Tommi Laiho. Mainostoimiston tehtävä on Laihon sanoin luoda ideoita ja tuoda immateriaalisia asioita näkyviksi.

– Ammatillinen velvollisuutemme on aina suositella asiakkaalle aineettoman omaisuuden suojaamista.

Lue Sanoman koko tavaramerkkitarina.

Kuukauden tavaramerkin valinta

Patentti- ja rekisterihallitus valitsee kerran kuukaudessa kuukauden tavaramerkin. Kuukauden tavaramerkki valitaan edellisenä vuonna kyseisen kuukauden aikana rekisteröityjen tavaramerkkien joukosta. Esimerkiksi lokakuun 2020 tavaramerkki on valittu lokakuussa 2019 rekisteröityjen tavaramerkkien joukosta.

Valinnan tarkoituksena on esimerkkien avulla kertoa tuotteiden ja palveluiden suojaamisen hyödyistä ja tärkeydestä.

Kuukauden tavaramerkeiksi valitaan mahdollisimman erilaisia tavaramerkkejä eri tavara- ja palveluluokista. Valintaan vaikuttavat myös tavaramerkin erottuvuus muista tavaramerkeistä.

Tutustu myös muihin kiinnostaviin kuukauden tavaramerkkeihin.

Tavaramerkin hakeminen on helppoa

Mieti ensin, onko tavaramerkkisi erottamiskykyinen. Varmista sen jälkeen tietokannoista, ettei samankaltaista merkkiä tai toiminimeä ole jo rekisteröity samankaltaisille tuotteille. Määrittele vielä ne tuotteet ja palvelut, joissa merkkiä aiot käyttää. Tee lopuksi hakemus sähköisesti.

Lisätietoa ja -ohjeita tavaramerkin hakemiseen.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 27.10.2020