Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Suomesta halutaan digitalouden edelläkävijä 2030 mennessä: Yrityksen digitalous -hanke edistämään digitalisaatiota

Suomi haluaa toimia digitalisaation kansainvälissä eturintamassa ja parantaa yritysten kilpailukykyä digitalouden avulla. Näitä tavoitteita edistämään työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) on asettanut Yrityksen digitalous -hankkeen vuosille 2021–2024.

Hanketta koordinoi Patentti- ja rekisterihallitus (PRH).

Digitaloudella tai reaaliaikataloudella (real-time economy, RTE) tarkoitetaan kokonaisuutta, jossa kaikki liiketapahtumat perustuvat digitaaliseen rakenteiseen (eli koneluettavaan) tietoon ja sen käsittelyyn.

Digitaloudessa palvelut ovat verkossa ja keskustelevat keskenään. Yrityksen keskeiset liiketoimintatiedot liikkuvat täysin sähköisinä ja ajantasaisina – myös viranomaisille.

Liiketoimintatietojen käsittelyn automatisointi säästää yritysten aikaa ja rahaa. Yritykset voivat myös hallita itse tietojaan ja hyödyntää niitä paremmin toiminnassaan.

Viranomaisille ajantasaiset taloustiedot antavat mahdollisuuden tarjota nykyistä parempia palveluita.

Hanke vastaa hallitusohjelman tavoitteisiin edistää digitalisaatiota ja reaaliaikaista taloutta. Koronaepidemia on osoittanut, että valmius digitaaliseen muutokseen on olemassa.

Hanke toteutetaan kumppanuusyhteistyönä

Onnistumisen edellytyksenä on, että viranomaiset, yritykset, taloushallinnon palveluntarjoajat sitoutuvat muutokseen ja osallistuvat yhteiseen kehittämiseen. Hankkeen työ muodostaa pohjan digitalouden jatkokehitykselle.

PRH:n ohella hankkeen muita vastuuviranomaisia ovat Digi- ja väestötietovirasto, Tilastokeskus, Valtiokonttori ja Verohallinto.

Hankkeeseen osallistuvat myös Elinkeinoelämän keskusliitto ry, Finanssiala ry, Kaupan liitto ry, Suomen Yrittäjät ry, Taloushallintoliitto ry sekä Teknologiateollisuus ry sekä liikenne- ja viestintäministeriö ja valtiovarainministeriö.

Yrityksen digitalous -hankkeelle on haettu rahoitusta EU:n elpymisrahastosta (RRF), ja rahoituspäätös tehdään kesäkuun aikana.

Lue lisää hankkeesta suomidigi.fi-sivuilla. Avautuu uuteen välilehteen

Lisätiedot

TEMin tiedote: Uusi hanke edistää yritysten taloushallinnon digitalisoitumistaAvautuu uuteen välilehteen

Hankejohtaja Franck Mertens
Patentti- ja rekisterihallitus (PRH)
etunimi.sukunimi@prh.fi
p. 029 509 5212

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 15.06.2021