Tilasto tavaramerkeistä: Valio, Orion ja Veikkaus ovat suurimmat tavaramerkkien omistajat Suomessa 2021

PRH:n ylläpitämässä tavaramerkkirekisterissä Valio, Orion ja Veikkaus ovat suurimmat kansallisten tavaramerkkien omistajat Suomessa syyskuussa 2021.

Valiolla on 338 kansallista tavaramerkkiä, Orionilla 327 ja Veikkauksella 317 tavaramerkkiä.

Valion tavaramerkkejä ovat muun muassa Oivariini, Oltermanni ja Koskenlaskija, joka rekisteröitiin jo vuonna 1935. Veikkaukselle on rekisteröity muun muassa tavaramerkit Keno sekä Ässä-arpa ja Orionille Burana ja Resilar.

Katso tilasto 10 suurimmasta tavaramerkkien omistajista.

Tilastot tavaramerkeistä

PRH julkaisee tavaramerkeistä tilastoja, kuten hakemusmäärät kuukausittain ja tavaramerkkihakemusten määrät luokittain sekä maittain. Myös suurimmista kansainvälisten rekisteröintien haltijoista on julkaistu oma tilasto.

Tutustu PRH:n julkaisemiin tilastoihin tavaramerkeistä.

Rekisterissä noin 195 000 tavaramerkkiä

PRH:n ylläpitämässä rekisterissä on kaikkiaan kansallisia tavaramerkkejä noin 195 000, joista vireillä tai voimassa olevia on noin 65 000. Lisäksi rekisterissä on tiedot noin 73 000 Suomeen kohdistetusta kansainvälisestä rekisteröinnistä, joista vireillä tai voimassa olevia on noin 32 000.

Tutustu tarkemmin tavaramerkkeihin tietopalvelussa.

Tietoa tavaramerkeistä prh.fi-sivustolla

Tavaramerkki on tunnusmerkki, joka erottaa yrityksen tuotteet ja palvelut muiden yritysten vastaavista. Tavaramerkki toimii siis erottamisvälineenä markkinoilla. Tavaramerkki on tarkoitettu käytettäväksi elinkeinotoiminnassa, mutta tavaramerkin hakijana ja haltijana voi myös olla yksityishenkilö. Lue lisää tavaramerkeistä.

Lisätietoa:
Tuulimarja Myllymäki
Johtava neuvontalakimies
Patentti- ja rekisterihallitus
puh. 029 509 5399

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 31.10.2021