Tee ilmoitus yhdistysrekisteriin

Yhdistysrekisteri

Yhdistystoiminta on jäsenten yhteistä toimintaa yhteisen aatteen hyväksi. Yhdistys voi olla rekisteröity tai se voi toimia rekisteröimättömänä. Kun yhdistys merkitään yhdistysrekisteriin, siitä tulee itsenäinen oikeushenkilö ja se saa oikeuskelpoisuuden.

Lue lisää rekisteröinnin merkityksestä.

Sähköinen ilmoitus

Voit ilmoittaa yhdistyksen perustamisen ja muutokset yhdistyksen tietoihin sähköisesti. Ilmoituksen allekirjoittaa yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja henkilökohtaisilla pankkitunnuksillaan tai mobiilivarmenteella. Ilmoitus maksetaan allekirjoituksen jälkeen asiointipalvelussa pankkitunnuksilla tai luottokortilla. Maksajana voi olla myös joku muu kuin puheenjohtaja, esimerkiksi yhdistyksen rahastonhoitaja.

Tee sähköinen ilmoitus yhdistysrekisteriin.

Yhdistysten tiedot, rekisteriotteet ja säännöt

Yhdistysnetistä voit hakea maksutta perustietoja yhdistyksistä nimellä, rekisterinumerolla tai muilla hakutekijöillä ja ostaa rekisteriotteen (sisältäen nimenkirjoittajatiedot) tai säännöt sähköisesti. Rekisteriote tai säännöt maksavat palvelussa 4,96 euroa (sis. alv 24 %). Maksat tuotteet verkkopankkimaksulla tai luottokortilla ja saat ne heti maksamisen jälkeen käyttöösi.

Siirry Yhdistysnettiin.

Käsittelyaikaennuste yhdistysrekisteriasioille

Elokuu 2018

Ilmoitustyyppi Käsittelyaikaennuste
Uudet yhdistykset 5 työpäivää
Nimenkirjoittajien muutosilmoitukset 3 työpäivää
Purkautumisilmoitukset 3 työpäivää
Sääntömuutosilmoitukset 5 työpäivää

Käsittelyajalla tarkoitetaan aikaa, joka kuluu ilmoituksen tai hakemuksen saapumisesta ensimmäiseen asiakkaalle annettavaan päätökseen. Ensimmäinen päätös asiakkaalle voi olla ilmoituksen rekisteröinti, kirjallinen välipäätös tai puhelinyhteydenotto.

Käsittelyennuste ei ole lupaus käsittelystä ilmoitetussa ajassa vaan arvio, joka muuttuu käsittelytilanteen mukaan.

Huomioitavaa

Jos nimenkirjoittajien muutoksen rekisteröinti edellyttää käsittelyä odottavan sääntömuutoksen rekisteröintiä, on nimenkirjoittajien muutosilmoituksen käsittelyaika sama kuin sääntömuutoksella.

Voit seurata oman ilmoituksesi käsittelyä sähköisessä palvelussamme.

Ajankohtaista

PRH:n yhdistysinfo 22.5.2018

PRH_Yhdistysinfo_2018

PRH järjestää Ajankohtaista yhdistysasioissa -infotilaisuuden tiistaina 22.5.2018 klo 12.30 - 16.30.

Yhdistysinfo on yhdistysrekisterin asiakkaille suunnattu ajankohtaistapahtuma, aiheina mm. yhdistyslain viimeisimmät muutokset ja EU:n tietosuoja-asetus (GDPR) yhdistyksen kannalta. Tapahtumaa voi seurata suorana nettilähetyksenä.