Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Yhdistysrekisteri

PRH pitää yhdistysrekisteriä, johon merkitään rekisteröityjä yhdistyksiä koskevia tietoja. Rekisteriin merkitään esimerkiksi yhdistyksen säännöt ja nimenkirjoittajat eli henkilöt, joilla on oikeus toimia yhdistyksen puolesta. Lue lisää yhdistysrekisteristä.

Miten ilmoitat yhdistysrekisteriin?

Yhdistyksen perustajalle ja rekisteröidylle yhdistykselle on omat ilmoittamisohjeet, jotka löydät valikosta. Kun teet ilmoituksen sähköisesti, säästät aikaa ja rahaa. Siirry tekemään sähköinen ilmoitus yhdistysrekisteriin.

Uskonnolliset yhdyskunnat sekä keskuskauppakamari ja kauppakamarit tekevät ilmoitukset paperilomakkeilla. Löydät ilmoittamisohjeet valikosta.

Kun suunnittelet ilmoituksen tekemistä, voit etukäteen tutustua käsittelyaikaennusteeseen. Siirry käsittelyaikaennusteeseen.

Miten seuraat ilmoituksesi käsittelyä?

Voit seurata ilmoituksen käsittelytilannetta sähköisessä asiointipalvelussamme yhdistyksen sivulla. Siirry yhdistysrekisterin sähköiseen asiointiin.

Miten saat rekisteriotteet, säännöt ja muut yhdistyksen tiedot?

Löydät yhdistysten, kauppakamarien ja uskonnollisten yhdyskuntien rekisteritiedot yhdistysrekisterin tietopalvelusta.

Voit ostaa yhdistysrekisterin tietopalvelusta rekisteriotteen ja ne säännöt, jotka on rekisteröity vuodesta 2011 lähtien.

Siirry yhdistysrekisterin tietopalveluun.Avautuu uuteen välilehteen

Pyydä toimenpidettä tai ilmoita virheestä

Jos yhdistyksen tiedot on rekisteröity toisin kuin ilmoitit, ilmoita virheestä meille tai pyydä toimenpidettä verkkolomakkeella. Lue lisää ja siirry ilmoittamaan virheestä.