Yhdistysrekisteri

Yhdistystoiminta on jäsenten yhteistä toimintaa yhteisen aatteen hyväksi. Yhdistys voi olla rekisteröity tai se voi toimia rekisteröimättömänä. Kun yhdistys merkitään yhdistysrekisteriin, siitä tulee itsenäinen oikeushenkilö ja se saa oikeuskelpoisuuden.Yhdistysrekisterissä on noin 135 000 yhdistystä. Lue lisää rekisteröinnin merkityksestä.

Uskonnolliset yhdyskunnat ja kauppakamarit rekisteröidään myös yhdistysrekisteriin.

Sähköinen ilmoitus

Voit ilmoittaa yhdistyksen perustamisen ja muutokset yhdistyksen tietoihin sähköisesti. Ilmoituksen allekirjoittaa yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja henkilökohtaisilla pankkitunnuksillaan tai mobiilivarmenteella. Ilmoitus maksetaan allekirjoituksen jälkeen asiointipalvelussa pankkitunnuksilla tai luottokortilla. Maksajana voi olla myös joku muu kuin puheenjohtaja, esim. yhdistyksen rahastonhoitaja.

Siirry sähköiseen ilmoitukseen.

Yhdistysten tiedot

Saat perustietoja yhdistyksistä maksutta Yhdistysnetistä.

Sähköisen yhdistysrekisteriotteen voit ostaa pankkitunnuksin tai luottokortilla Ostoskoripalvelustamme.

Käsittelyaikaennuste yhdistysrekisteriasioille

Toukokuu 2016

Ilmoitustyyppi Käsittelyaikaennuste
Uudet yhdistykset 20 työpäivää
Nimenkirjoittajien muutosilmoitukset 4 työpäivää
Purkautumisilmoitukset 10 työpäivää
Sääntömuutosilmoitukset 20 työpäivää

Käsittelyajalla tarkoitetaan aikaa, joka kuluu ilmoituksen tai hakemuksen saapumisesta ensimmäiseen asiakkaalle annettavaan päätökseen. Ensimmäinen päätös asiakkaalle voi olla ilmoituksen rekisteröinti, kirjallinen välipäätös tai puhelinyhteydenotto.

Käsittelyennuste ei ole lupaus käsittelystä ilmoitetussa ajassa vaan arvio, joka muuttuu käsittelytilanteen mukaan.

Huomioitavaa

Jos nimenkirjoittajien muutoksen rekisteröinti edellyttää käsittelyä odottavan sääntömuutoksen rekisteröintiä, on nimenkirjoittajien muutosilmoituksen käsittelyaika sama kuin sääntömuutoksella.