Tee ilmoitus yhdistysrekisteriin

Yhdistysrekisteri

PRH pitää yhdistysrekisteriä, johon merkitään rekisteröityjä yhdistyksiä koskevia tietoja. Rekisteriin merkitään esimerkiksi yhdistyksen säännöt ja nimenkirjoittajat eli henkilöt, joilla on oikeus toimia yhdistyksen puolesta. Lue lisää yhdistysrekisteristä.

Miten ilmoitat yhdistysrekisteriin?

HUOMIO! Yhdistysrekisteri uudistetaan heinäkuussa 2019, jolloin saat käyttöösi uudet palvelut. Samalla kaikki yhdistykset saavat Y-tunnuksen. Sähköisessä asiointipalvelussa on katko ke 12.6.2019 klo 19.00 alkaen. Jos teet ilmoituksen sähköisesti, sen tulee olla allekirjoitettu, maksettu ja lähetetty ke 12.6. klo 19.00 mennessä. Jos teet ilmoituksen paperilla, sen pitää olla perillä PRH:ssa viimeistään ke 12.6. Lue lisää uudistuksesta.


Yhdistyksen perustajalle ja rekisteröidylle yhdistykselle on omat ilmoittamisohjeet, jotka löydät valikosta. Kun teet ilmoituksen sähköisesti, säästät aikaa ja rahaa. Tee sähköinen ilmoitus yhdistysrekisteriin.

Uskonnolliset yhdyskunnat sekä keskuskauppakamari ja kauppakamarit tekevät ilmoitukset paperilomakkeilla. Löydät ilmoittamisohjeet valikosta.

Kun suunnittelet ilmoituksen tekemistä, voit etukäteen tutustua käsittelyaikaennusteeseen. Siirry käsittelyaikaennusteeseen.

Miten voit seurata ilmoituksesi käsittelyä?

Voit seurata ilmoituksesi käsittelyä sähköisessä palvelussa. Seuraa ilmoituksesi käsittelyä.

Miten saat rekisteriotteet, säännöt ja muut yhdistyksen tiedot?

Löydät yhdistysten, kauppakamarien ja uskonnollisten yhdyskuntien rekisteritiedot PRH:n Yhdistysnetti-palvelusta.

Voit ostaa Yhdistysnetistä rekisteriotteen ja ne säännöt, jotka on rekisteröity vuodesta 2011 lähtien.

Siirry Yhdistysnettiin.