Tee ilmoitus yhdistysrekisteriin

Yhdistysrekisteri

Yhdistystoiminta on jäsenten yhteistä toimintaa yhteisen aatteen hyväksi. Yhdistys voi olla rekisteröity tai se voi toimia rekisteröimättömänä. Kun yhdistys merkitään yhdistysrekisteriin, siitä tulee itsenäinen oikeushenkilö ja se saa oikeuskelpoisuuden.

Lue lisää rekisteröinnin merkityksestä.

Sähköinen ilmoitus

Voit ilmoittaa yhdistyksen perustamisen ja muutokset yhdistyksen tietoihin sähköisesti. Ilmoituksen allekirjoittaa yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja henkilökohtaisilla pankkitunnuksillaan tai mobiilivarmenteella. Ilmoitus maksetaan allekirjoituksen jälkeen asiointipalvelussa pankkitunnuksilla tai luottokortilla. Maksajana voi olla myös joku muu kuin puheenjohtaja, esimerkiksi yhdistyksen rahastonhoitaja.

Tee sähköinen ilmoitus yhdistysrekisteriin.

Yhdistysten tiedot, rekisteriotteet ja säännöt

Yhdistysnetistä voit hakea maksutta perustietoja yhdistyksistä nimellä, rekisterinumerolla tai muilla hakutekijöillä ja ostaa rekisteriotteen (sisältäen nimenkirjoittajatiedot) tai säännöt sähköisesti. Rekisteriote tai säännöt maksavat palvelussa 4,96 euroa (sis. alv 24 %). Maksat tuotteet verkkopankkimaksulla tai luottokortilla ja saat ne heti maksamisen jälkeen käyttöösi.

Siirry Yhdistysnettiin.

Käsittelyaika

Käsittelyajalla tarkoitetaan aikaa, joka kuluu ilmoituksen tai hakemuksen saapumisesta PRH:een sen rekisteröintiin. Käsittelyennuste ei ole lupaus käsittelystä ilmoitetussa ajassa vaan arvio, joka muuttuu käsittelytilanteen mukaan.

Tutustu käsittelyaikaennusteeseen.

Seuraa ilmoituksesi käsittelyä

Hae tietoja esimerkiksi yhdistyksen nimellä tai diaarinumerolla. Näet maksutta ilmoituksen saapumisajankohdan, tilan ja viimeisimmän käsittelyvaiheen.

Seuraa ilmoituksesi käsittelyä.