Gå direkt till innehållet
Meny

Tidtabeller för registreringsanmälningar till handelsregistret vid årsskiftet

Antalet anmälningar till handelsregistret brukar öka kraftigt mot slutet av året.

Handläggningstiderna för handelsregisteranmälningar är fortfarande längre än vanligt. Vi beklagar de olägenheter som det här orsakar.

Fusion och delning

Anmälningar om verkställande av fusion respektive delning av bolag måste ha kommit in till oss senast måndagen 14 november 2022 om verkställandet ska antecknas i handelsregistret vid årsskiftet.

Företagsinteckningar

Företagsinteckningsansökningar och -anmälningar som gäller verkställande av fusion respektive delning måste ha kommit in till oss senast fredagen 9 december 2022 om verkställandet ska antecknas i handelsregistret vid årsskiftet.

Andra anmälningar

Tyvärr hinner vi nödvändigtvis inte längre registrera andra anmälningar under 2022. Vi meddelade tidigare att om anmälan har kommit in till oss senast 3 oktober 2022, har vi som mål att registrera den före årsskiftet.

Observera att elektroniska etableringsanmälningar och anmälningar om företrädande (exempelvis ändringar av styrelse) som lämnats in via e-tjänsten på ytj.fi registreras ganska snabbt. Se handläggningssituationen för anmälningar.

För mer information kontakta

Handelsregistrets rådgivning
Mån–fre kl. 9–15
Tfn 029 509 5040

Utskriftsversion Uppdaterad 07.11.2022