Gå direkt till innehållet
Meny

Användning av kakor på webbplatsen prh.fi

Patent- och registerstyrelsen (PRS) använder kakor på webbplatsen prh.fi. Kakorna är nödvändiga eller analytiska kakor.

Kakor (cookies) är små filer där sparas uppgifter. Kakorna sänds till användarens dator och lagras på datorn. Kakorna varken skadar eller stör användarens terminal.

Om du inte vill att kakor lagras på din terminal eller i webbläsaren, kan du blockera kakor i webbläsarens inställningar. Det kan du göra innan du går in på webbplatsen eller när du använder den.

Nödvändiga kakor

Nödvändiga kakor är viktiga för de egenskaper och tekniska funktioner utan vilka webbplatsen inte fungerar. Dessa kakor kan inte blockeras.

Kakor för vårt publiceringssystem

Abako Oy har utvecklat publiceringssystemet för webbplatsen. Systemet använder sessionskakor. De lagras i datorns minne så länge som webbläsaren är öppen, och försvinner när du stänger webbläsaren.

Kakor för vår chatt- och chattbottjänst

En chatt- och chattbottjänst ingår som egna system i webbplatsen. Deras kakor är nödvändiga för att tjänsterna ska fungera.

Analytiska kakor

Med hjälp av analytiska kakor är det möjligt att följa besökarnas aktivitet på webbplatsen och utföra analyser. Analyserna hjälper oss utveckla webbplatsen så att den blir mer funktionell och användarvänlig.

Analytiska kakor på webbplatsen

Webbplatsen använder tjänsten Snoobi Analytiikka. Uppgifterna samlas in i anonym form och de specificeras inte för enstaka personer.

Analytiken innehåller uppgifter om

  • hur mycket hela webbplatsen och enstaka sidor används
  • längden på besöken i genomsnitt
  • varifrån användaren har kommit till webbplatsen
  • webbläsare och operativsystem
  • användarens IP-adress i anonym form.

Läs mer om kakorna för tjänsten Snoobi Analytiikka på Snoobi Technologys webbplats.Öppnas i en ny flik

Analytiska kakor som en del av gemensam digital ingång på EU-nivå

Uppgifter om besökare på webbsidorna för handelsregistret, varumärken, patent och mönsterrätt samlas in för att följa upp verkställandet av EU-förordningen (EU) 2018/1724 om en gemensam digital ingång, det vill säga en gemensam digital informationsled. Öppna: Europaparlamentets och rådets förordning (EU) 2018/1724.Öppnas i en ny flik

Följande uppgifter samlas in på de sidor som har länkats till den gemensamma digitala ingången:

  • URL-adressen till sidan
  • antal besökare
  • besökarens land
  • terminalanordning som använts.

Uppgifterna samlas in i anonym form och de specificeras inte för enstaka personer. Endast PRS, EU-kommissionen och de nationella samordnare som anges i förordningen har tillgång till uppgifterna.

Uppgifterna lagras i EU-kommissionens datalager i högst tre år, varefter de raderas automatiskt.

Utskriftsversion Uppdaterad 31.08.2023