Kuvallinen versio

På svenska | In English

Siirry sisältöön | Sivukartta

Kaupparekisteri  |  LEI-tunnus  |  Yhdistykset  |  Säätiöt  |  Yrityskiinnitykset  |  Tilintarkastusvalvonta  |  Tavaramerkit  |  Mallioikeudet  |  Patentit  |  Hyödyllisyysmallit  |  Tekijänoikeudet  |  Tietoa PRH:sta

Etusivu > LEI-tunnus

LEI-tunnus

Hakijalle
Haltijalle
Näin toimit LEI-palvelussa
Hinnasto ja maksuohjeet
Sopimus ja käyttöehdot
Myönnetyt LEI-tunnukset
Ilmoita virheestä toisen tiedoissa


Katso LEI-tunnus YTJ-yrityshausta

LEI-tunnus

Yritys tai yhteisö (esimerkiksi rekisteröity yhdistys tai säätiö) tarvitsee LEI-tunnuksen, jos se tekee kauppoja pörssiosakkeilla, ETF-rahasto-osuuksilla tai muilla pörssinoteeratuilla arvopapereilla tai johdannaisilla.

Pankit ja sijoituspalveluyritykset eivät ota vastaan toimeksiantoja yrityksiltä ja yhteisöiltä, joilta LEI-tunnus puuttuu.

Pelkkään omistamiseen LEI-tunnusta ei tarvita. Sitä ei myös vaadita esimerkiksi tavallisten sijoitusrahastojen rahasto-osuuksien lunastukseen ja merkintään tai pörssissä noteeraamattomilla osakkeilla käytävään kauppaan.

Ketkä tarvitsevat?

LEI (Legal Entity Identifier) on kansainvälinen yhteisötunnus. Sen tarvitsevat yritysten lisäksi muut yhteisöt, kuten rekisteröidyt yhdistykset ja säätiöt. Yrityksellä tai yhteisöllä voi olla vain yksi LEI-tunnus.

Yksityishenkilöt eivät voi saada LEI-tunnusta.

Lue lisää LEI-tunnuksesta.

LEI-tunnus PRH:lta

Suomalainen yritys tai yhteisö, jolla on Y-tunnus, voi hakea LEI-tunnusta PRH:lta sivuliikkeitä lukuun ottamatta. PRH ei ota kantaa siihen, tarvitseeko yritys tai yhteisö LEI-tunnuksen.

Tee hakemus netissä LEI-palvelun ennakkojulkaisussa. Sen jälkeen tulostat ja allekirjoitat hakemuksen ja lähetät sen PRH:een sähkö- tai kirjepostissa. PRH lähettää laskun hakemusmaksusta.

Lue ohjeet hakemuksen tekemisestä.

Siirry LEI-palveluun.

Tee hakemus klikkaamalla tästä


Myönnetty LEI-tunnus näkyy YTJ-yrityshaussa

PRH ei lähetä sinulle erikseen päätöstä LEI-tunnuksen myöntämisestä.

Myönnetyn LEI-tunnuksen ja myöntämisen ajankohdan näet hakemalla yrityksesi tai yhteisösi tiedot maksuttomassa YTJ-yrityshaussa. Kirjoita hakukenttään yrityksesi tai yhteisösi nimi tai Y-tunnus. Hakukentän alapuolelle ilmestyy lista hakutuloksista. Klikkaa yrityksesi tai yhteisösi Y-tunnusta ja pääset tarkempiin tietoihin. Myönnetty LEI-tunnus näkyy tietosivulla Y-tunnushistorian alapuolella kohdassa "LEI-tiedot". Siirry YTJ-yrityshakuun.

Tunnuksen haltija: päivitä emoyhteisöjen tiedot

PRH:lta ennen 27.9.2017 LEI-tunnuksen saanut yritys tai yhteisö joutuu ilmoittamaan emoyhteisöjen tiedot tai tietojen puuttumisen (esimerkiksi jos emoyhteisöä ei ole). PRH ei uudista tunnuksen voimassaoloa, jos tunnuksen haltija ei päivitä emoyhteisöjen tietoja tai niiden puuttumista.

Lue lisää ohjeista LEI-tunnuksen haltijalle.

Ajankohtaista

Myönnetty LEI-tunnus näkyy YTJ-yrityshaussa, lasku tulee jälkikäteen

PRH ei lähetä sinulle erikseen päätöstä LEI-tunnuksen myöntämisestä. Myönnetty tunnus näkyy PRH:n ja Verohallinnon yhteisessä YTJ-yrityshaussa yrityksen tai yhteisön tiedoissa. PRH lähettää laskun hakemusmaksusta. Loppusyksyn hakemusruuhkan takia laskujen lähettämisessä on nyt noin kolmen kuukauden viive. Jos esimerkiksi lähetit LEI-tunnushakemuksen PRH:een joulukuussa, saat laskun helmi-maaliskuussa.

Tulostettava versio