Kuvallinen versio

På svenska | In English

Siirry sisältöön | Sivukartta

Kaupparekisteri  |  LEI-tunnus  |  Yhdistykset  |  Säätiöt  |  Yrityskiinnitykset  |  Tilintarkastusvalvonta  |  Tavaramerkit  |  Mallioikeudet  |  Patentit  |  Hyödyllisyysmallit  |  Tekijänoikeudet  |  Tietoa PRH:sta

Etusivu > LEI-tunnus

LEI-tunnus

Hakijalle
Haltijalle
Näin toimit LEI-palvelussa
Hinnasto ja maksuohjeet
Sopimus ja käyttöehdot
Myönnetyt LEI-tunnukset
Ilmoita virheestä toisen tiedoissa


Banneri, josta on linkki ohjeisiin emoyhteisöjen tietojen ilmoittamisesta PRH:lle 27.9.2018 mennessä

LEI-tunnus

Yritys tai yhteisö (esimerkiksi rekisteröity yhdistys tai säätiö) tarvitsee LEI-tunnuksen, jos se tekee kauppoja pörssiosakkeilla, ETF-rahasto-osuuksilla tai muilla pörssinoteeratuilla arvopapereilla tai johdannaisilla.

Pankit ja sijoituspalveluyritykset eivät ota vastaan toimeksiantoja yrityksiltä ja yhteisöiltä, joilla ei ole voimassaolevaa LEI-tunnusta.

Pelkkään omistamiseen LEI-tunnusta ei tarvita. Sitä ei myös vaadita esimerkiksi tavallisten sijoitusrahastojen rahasto-osuuksien lunastukseen ja merkintään tai pörssissä noteeraamattomilla osakkeilla käytävään kauppaan. Lue lisää LEI-tunnuksesta.

LEI-tunnuksen haltija: Ilmoita emoyhteisöjen tiedot 27.9.2018 mennessä

LEI-tunnuksen haltijan täytyy ilmoittaa emoyhteisöjen tiedot tai tietojen puuttuminen (esimerkiksi, jos emoyhteisöjä ei ole) PRH:lle 27.9.2018 mennessä. PRH passivoi tunnuksen, jos tietoja ei ilmoiteta määräaikaan mennessä. Huomio! Sinun ei tarvitse päivittää emoyhteisöjen tietoja, jos olet jo ilmoittanut ne eivätkä ne ole muuttuneet. Lue lisää ohjeista LEI-tunnuksen haltijalle.

Ketkä tarvitsevat LEI-tunnuksen?

LEI (Legal Entity Identifier) on kansainvälinen yhteisötunnus. Sen tarvitsevat yritysten lisäksi muut yhteisöt, kuten rekisteröidyt yhdistykset ja säätiöt. Yrityksellä tai yhteisöllä voi olla vain yksi LEI-tunnus.

Yksityishenkilöt eivät voi saada LEI-tunnusta.

LEI-tunnus PRH:lta

Suomalainen yritys tai yhteisö, jolla on Y-tunnus, voi hakea LEI-tunnusta PRH:lta sivuliikkeitä lukuun ottamatta. PRH ei ota kantaa siihen, tarvitseeko yritys tai yhteisö LEI-tunnuksen.

Tee hakemus netissä LEI-palvelussa. Sen jälkeen tulostat ja allekirjoitat hakemuksen ja lähetät sen PRH:een sähkö- tai kirjepostissa. PRH lähettää sinulle laskun hakemusmaksusta. Lue ohjeet hakemuksen tekemisestä.

Tee hakemus.

Tee hakemus klikkaamalla tästä


Myönnetty LEI-tunnus näkyy YTJ-yrityshaussa

PRH ei lähetä sinulle erikseen päätöstä LEI-tunnuksen myöntämisestä.

Myönnetyn LEI-tunnuksen ja myöntämisen ajankohdan näet hakemalla yrityksesi tai yhteisösi tiedot maksuttomassa YTJ-yrityshaussa. Kirjoita hakukenttään yrityksesi tai yhteisösi nimi tai Y-tunnus. Hakukentän alapuolelle ilmestyy lista hakutuloksista. Klikkaa yrityksesi tai yhteisösi Y-tunnusta ja pääset tarkempiin tietoihin. Myönnetty LEI-tunnus näkyy tietosivulla Y-tunnushistorian alapuolella kohdassa LEI-tiedot. Siirry YTJ-yrityshakuun.

Ajankohtaista

LEI-tunnuksen haltija: Ilmoita emoyhteisötiedot 27.9.2018 mennessä ja vältyt passivoinnilta

LEI-tunnuksen haltijan täytyy ilmoittaa emoyhteisöjen tiedot tai tietojen puuttuminen (esimerkiksi, jos emoyhteisöjä ei ole) PRH:lle 27.9.2018 mennessä. PRH passivoi tunnuksen, jos tietoja ei ilmoiteta määräaikaan mennessä. Huomio! Sinun ei tarvitse päivittää emoyhteisöjen tietoja, jos olet jo ilmoittanut ne eivätkä ne ole muuttuneet.

Tulostettava versio