Kaupparekisteri

Osakeyhtiöiden, kommandiittiyhtiöiden, avoimien yhtiöiden ja osuuskuntien on aina ilmoittauduttava kaupparekisteriin. Yksityisten elinkeinonharjoittajien (yleiskielellä toiminimien) on useimmissa tilanteissa tehtävä perustamisilmoitus kaupparekisteriin.

Löydät ohjeet yrityksen tietojen ilmoittamiseen yritysmuodoittain valikosta. llmoittaminen netissä on kätevämpää ja nopeampaa kuin paperilomakkeella ilmoittaminen.

Tietoja ilmoittamisesta arvonlisäverovelvollisten rekisteriin, ennakkoperintärekisteriin ja työnantajarekisteriin saat Verohallinnon verkkosivuilta. Siirry vero.fi-sivustolle.

Tee edunsaajailmoitus

Useimpien yritysten täytyy tehdä kaupparekisteri-ilmoitus ns. tosiasiallisista edunsaajistaan ja sen jälkeen pitää tiedot ajan tasalla kaupparekisterissä. Esimerkiksi osakeyhtiöiden ja osuuskuntien täytyy tehdä edunsaajailmoitus. Toiminimiyrittäjät eivät ilmoita. Edunsaajailmoitus on maksuton. Lue lisää edunsaajailmoituksesta.

Mikä nimeksi yritykselle?

Tutki etukäteen, onko uudelle yritykselle pohtimasi nimi rekisteröitävissä. Siirry yrityksen nimipalveluun.

Tutustu ilmoitusten käsittelyaikaennusteeseen

Arvioimme joka kuukausi, kuinka kauan käsittelemme ilmoituksia ja julkaisemme ennusteen käsittelyajoista. Tutustu käsittelyaikaennusteeseen.

Seuraa ilmoituksesi käsittelyä netissä

Seuraa ilmoituksesi käsittelyn etenemistä Virre-tietopalvelun ilmoitushaussa. Hae tietoja Y-tunnuksella tai diaarinumerolla. Siirry Virre-tietopalvelun ilmoitushakuun.

Kaupparekisteriote

Rekisteriote on asiakirja, jossa näkyy yrityksestä kaupparekisteriin merkityt tiedot.

PRH lähettää sinulle aina rekisteriotteen, kun

  • kaupparekisteri-ilmoituksesi rekisteröidään
  • yrityksesi tilinpäätös rekisteröidään.

Osta kaupparekisteriote netistä

Saat kaupparekisteriotteen nopeasti ja edullisesti Virre-tietopalvelusta. Maksa ote pankkitunnuksin tai luottokortilla. Hinta on 2,60 euroa + alv. Saat rekisteriotteen heti käyttöösi ja voit tulostaa tai tallentaa sen Virre-palvelun Ostetut tuotteet -kohdasta. Osta kaupparekisteriote Virre-tietopalvelusta.

Kaupparekisteri on julkinen rekisteri

Kaupparekisteri on virallinen ja julkinen rekisteri yrityksistä. Yritysten lisäksi kaupparekisterissä ovat myös asunto-osakeyhtiöiden ja asumisoikeusyhdistysten tiedot. Lue lisää kaupparekisterin julkisuudesta.