Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Kaupparekisteri

Kaupparekisteri on yleiseen käyttöön tarkoitettu rekisteri. Jokaisella on oikeus saada tietoja rekisteriin merkityistä asioista. Sama julkisuus koskee myös kaupparekisteriin tehtyjä ilmoituksia liitteineen.

Ole tarkkana henkilötunnuksen ja kotiosoitteen kanssa

x

Älä liitä ilmoitukseen asiakirjoja, esimerkiksi pöytäkirjoja tai yhtiösopimuksia, joissa on henkilötunnuksia, kotiosoitteita tai arkaluonteisia tietoja, kuten terveystietoja.

Jos teet ilmoituksen paperilomakkeella, ilmoita henkilöiden yksilöintitiedot erillisellä henkilötietolomakkeella.

Älä laita muille ilmoituslomakkeille henkilötunnuksia ja kotiosoitteita.

Tutustu henkilötietojen käsittelyyn PRH:ssa.

Suojaudu huijauksilta käyttämällä PRH:n palveluja

PRH:lla on palveluja, joilla voit suojautua huijauksia vastaan. Palvelut ovat maksuttomia. Lue tarkemmat ohjeet, miten suojaat itseäsi ja yritystäsi huijauksilta.

Ilmoittaminen kaupparekisteriin ja edunsaajailmoitus

Osakeyhtiöiden, kommandiittiyhtiöiden, avoimien yhtiöiden jaosuuskuntien on aina ilmoittauduttava kaupparekisteriin. Yksityistenelinkeinonharjoittajien (toiminimiyrittäjien) on useimmissa tilanteissa tehtäväperustamisilmoitus kaupparekisteriin.

Löydät ohjeet yrityksen tietojen ilmoittamiseen yritysmuodoittainvalikosta.

Mikä nimeksi yritykselle?

Tutki etukäteen, onko uudelle yrityksellesi pohtimasi nimi rekisteröitävissä. Siirry Yrityksen nimipalveluun.Avautuu uuteen välilehteen

llmoittaminen netissä on nopeampaa ja yleensä edullisempaa kuin paperilomakkeella ilmoittaminen.

Ohjeet ilmoittamisesta arvonlisävelvollisten rekisteriin, ennakkoperintärekisteriin ja työnantajarekisteriin ovat Verohallinnon verkkosivuilla.Avautuu uuteen välilehteen

Muista edunsaajailmoitus

Useimpien yritysten täytyy tehdä kaupparekisteri-ilmoitus ns.tosiasiallisista edunsaajistaan ja sen jälkeen pitää tiedot ajan tasallakaupparekisterissä. Lue lisää edunsaajailmoituksesta.

Tutustu ilmoitusten käsittelyaikaennusteeseen

Arvioimme joka kuukausi, kuinka kauan käsittelemme ilmoituksia ja julkaisemme ennusteen käsittelyajoista. Tutustu käsittelyaikaennusteeseen.

Seuraa ilmoituksesi käsittelyä netissä

Seuraa ilmoituksesi käsittelyn etenemistä Virre-tietopalvelun ilmoitushaussa. Hae tietoja Y-tunnuksella tai diaarinumerolla. Siirry Virre-tietopalvelun ilmoitushakuun.Avautuu uuteen välilehteen

Saat kaupparekisteriotteen netistä

Rekisteriote on asiakirja, jossa näkyy yrityksestä kaupparekisteriin merkityt tiedot. Lähetämme sinulle aina rekisteriotteen, kun kaupparekisteri-ilmoituksesi on rekisteröity. Saat ladattua omalle koneellesi maksutta otteen myös Virre-tietopalvelustamme. Siirry Virre-tietopalveluun. Avautuu uuteen välilehteen

Kaupparekisterin chatbot- ja chat-palvelu

Kaupparekisterin chatbot neuvoo sinua vuorokauden ympäri. Chatbot voi myös siirtää keskustelun asiakasneuvojallemme chat-palveluun arkisin klo 9-15 .

Chatbot on käytettävissä prh.fi-sivustolla kaikilla kaupparekisteriä käsittelevillä sivuilla. Klikkaamalla Chat Kaupparekisteri -painiketta sivun alalaidassa saat keskusteluikkunan näkyviin.