Kaupparekisterin chatbot

Kaupparekisteri

Kaupparekisteri on yleiseen käyttöön tarkoitettu rekisteri. Jokaisella on oikeus saada tietoja rekisteriin merkityistä asioista. Sama julkisuus koskee myös kaupparekisteriin tehtyjä ilmoituksia liitteineen.

Ole tarkkana henkilötunnuksen ja kotiosoitteen kanssa

Älä liitä ilmoitukseen asiakirjoja, esimerkiksi pöytäkirjoja tai yhtiösopimuksia, joissa on henkilötunnuksia, kotiosoitteita tai arkaluonteisia tietoja, kuten terveystietoja.

Jos teet ilmoituksen paperilomakkeella, ilmoita henkilöiden yksilöintitiedot erillisellä henkilötietolomakkeella.

Älä laita muille ilmoituslomakkeille henkilötunnuksia ja kotiosoitteita.

Tutustu henkilötietojen käsittelyyn PRH:ssa.

Suojaudu huijauksilta käyttämällä PRH:n palveluja

PRH:lla on palveluja, joilla voit suojautua huijauksia vastaan. Palvelut ovat maksuttomia. Lue tarkemmat ohjeet, miten suojaat itseäsi ja yritystäsi huijauksilta.

Ilmoittaminen kaupparekisteriin ja edunsaajailmoitus

Osakeyhtiöiden, kommandiittiyhtiöiden, avoimien yhtiöiden ja osuuskuntien on aina ilmoittauduttava kaupparekisteriin. Yksityisten elinkeinonharjoittajien (toiminimiyrittäjien) on useimmissa tilanteissa tehtävä perustamisilmoitus kaupparekisteriin.

Löydät ohjeet yrityksen tietojen ilmoittamiseen yritysmuodoittain valikosta.

Mikä nimeksi yritykselle?

Tutki etukäteen, onko uudelle yrityksellesi pohtimasi nimi rekisteröitävissä. Siirry Yrityksen nimipalveluun.

Ulkoinen sivusto, avautuu uuteen välilehteen

llmoittaminen netissä on nopeampaa ja yleensä edullisempaa kuin paperilomakkeella ilmoittaminen.

Ohjeet ilmoittamisesta arvonlisävelvollisten rekisteriin, ennakkoperintärekisteriin ja työnantajarekisteriin ovat Verohallinnon verkkosivuilla.

Muista edunsaajailmoitus

Useimpien yritysten täytyy tehdä kaupparekisteri-ilmoitus ns. tosiasiallisista edunsaajistaan ja sen jälkeen pitää tiedot ajan tasalla kaupparekisterissä. Lue lisää edunsaajailmoituksesta.

Tutustu ilmoitusten käsittelyaikaennusteeseen

Arvioimme joka kuukausi, kuinka kauan käsittelemme ilmoituksia ja julkaisemme ennusteen käsittelyajoista. Tutustu käsittelyaikaennusteeseen.

Seuraa ilmoituksesi käsittelyä netissä

Seuraa ilmoituksesi käsittelyn etenemistä Virre-tietopalvelun ilmoitushaussa. Hae tietoja Y-tunnuksella tai diaarinumerolla. Siirry Virre-tietopalvelun ilmoitushakuun.

Saat kaupparekisteriotteen netistä

Rekisteriote on asiakirja, jossa näkyy yrityksestä kaupparekisteriin merkityt tiedot. Lähetämme sinulle aina rekisteriotteen, kun kaupparekisteri-ilmoituksesi on rekisteröity. Saat ladattua omalle koneellesi maksutta otteen myös Virre-tietopalvelustamme. Siirry Virre-tietopalveluun. 

Kaupparekisterin chatbot- ja chat-palvelu

Kaupparekisterin chatbot neuvoo sinua vuorokauden ympäri. Chatbot voi myös siirtää keskustelun asiakasneuvojallemme chat-palveluun arkisin klo 9-15.

Chatbot on käytettävissä prh.fi-sivustolla kaikilla kaupparekisteriä käsittelevillä sivuilla. Klikkaamalla Chat Kaupparekisteri -painiketta sivun alalaidassa saat keskusteluikkunan näkyviin.

Ajankohtaista

Osakeyhtiö ja osuuskunta: Muista edunsaajailmoitus!

Useimpien yritysten, mm. osakeyhtiöiden ja osuuskuntien, täytyy ilmoittaa edunsaajatiedot kaupparekisteriin ja sen jälkeen pitää tiedot ajan tasalla. Edunsaajailmoitus täytyy tehdä, vaikka yrityksellä ei ole rahanpesulain mukaisia edunsaajia tai he eivät ole yrityksen tiedossa. Ilmoitus on maksuton.