Yritysmuodon rekisteröinti keskinäiseksi kiinteistöosakeyhtiöksi

Osakeyhtiö voi rekisteröidä yritysmuodokseen keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön, jos yhtiö on yhtiöjärjestyksensä mukaan keskinäinen kiinteistöosakeyhtiö.

Tieto yritysmuodosta näkyy kaupparekisteriotteessa yhtiön perustiedoissa sekä Virre-tietopalvelussa ja YTJ-yrityshaussa.

Tee ilmoitus yritysmuodon rekisteröinnistä paperilomakkeella. Ilmoitusta ei voi tehdä sähköisesti netissä.

Ilmoitus on maksuton.

Kuka ilmoittaa?

Joku hallituksen jäsenistä tai toimitusjohtaja allekirjoittaa lomakkeen. Prokura ei riitä kaupparekisteri-ilmoituksen allekirjoittamiseen.

Hallituksen varsinainen jäsen tai toimitusjohtaja voi valtuuttaa ulkopuolisen henkilön tekemään ilmoituksen. Kun valtuutettu allekirjoittaa ilmoituksen, liitä mukaan yksilöity valtakirja oikeaksi todistettuna kopiona tai avoin asianajovaltakirja alkuperäisenä.

Miten teet ilmoituksen?

Tee ilmoitus Y4-lomakkeella.

Tutustu ensin Y4-lomakkeen täyttöoppaaseen (pdf). Sen jälkeen täytä ja tulosta Y4-lomake.

Avaa Y4-lomake (pdf)

Kirjoita Y4-lomakkeen sivulle 2 kohtaan "Lisätietoja PRH:lle", että yhtiö on keskinäinen kiinteistöosakeyhtiö. Ilmoitukseen ei tarvita mitään liitteitä, sillä PRH tutkii asian rekisteröidyn yhtiöjärjestyksen perusteella.

Miten seuraat ilmoituksen käsittelyä?

Voit seurata PRH:een lähettämäsi ilmoituksen käsittelytilannetta Virre-tietopalvelun ilmoitushausta. Siirry Virre-tietopalveluun.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 10.06.2020