Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Osakeyhtiön ohjattu perustamispaketti YTJ-palvelussa (palvelu luo asiakirjat)

Perusta osakeyhtiö sähköisesti YTJ-palvelussa. Tällä sivulla on ohjeet osakeyhtiön ohjattuun perustamispakettiin YTJ-palvelussa. Palvelu luo yhtiölle perustamissopimuksen ja vakiomuotoisen yhtiöjärjestyksen.

Valitse ohjattu perustamispaketti, kun:

  • Osakkeilla ei ole merkintähintaa, ja osakepääoma on 0 euroa.
  • Kaikki osakkeenomistajat ovat täysi-ikäisiä henkilöitä.
  • Kaikilla osakkeenomistajilla, hallituksen jäsenillä ja mahdollisella toimitusjohtajalla on suomalainen henkilötunnus ja lisäksi joku näistä: henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne tai sirullinen henkilökortti (HST-kortti).
  • Mahdollisilla tilintarkastajilla, prokuristeilla ja edustamiseen oikeutetuilla henkilöillä on suomalainen henkilötunnus.
  • Vakiomuotoinen yhtiöjärjestys riittää.

Muussa tapauksessa valitse YTJ-palvelussa osakeyhtiön perustamisilmoitus (lisäät itse laaditut asiakirjat). Lue lisää osakeyhtiön perustamisilmoituksesta YTJ-palvelussa.

Milloin ilmoitat?

Tee perustamisilmoitus kaupparekisteriin kolmen kuukauden kuluessa osakeyhtiön perustamissopimuksen allekirjoittamisesta. Jos ilmoitus myöhästyy, osakeyhtiön perustaminen raukeaa eli yhtiötä ei synny.

Kuka ilmoittaa?

Hallituksen jäsen tai varajäsen allekirjoittaa ilmoituksen. Jos kenelläkään heistä ei ole suomalaista henkilötunnusta, tee ilmoitus verkkolomakkeella. Siirry ohjeeseen: Lomakkeet osakeyhtiön perustamisilmoitusta varten.

Miten ilmoitat?

YTJ-palveluun kirjautumiseen tarvitset suomalaisen henkilötunnuksen ja lisäksi joko henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen tai sirullisen henkilökortin (HST-kortti).

Kun olet kirjautunut YTJ-palveluun, valitse etusivulta Yrityksen perustaminen ja sen jälkeen Perusta osakeyhtiö -kohdasta Ohjattu perustamispaketti.

YTJ-palvelussa ilmoitat seuraavat tiedot:

Huomaa: Jos jollakin ilmoittamistasi henkilöistä ei ole suomalaista henkilötunnusta, et voi perustaa osakeyhtiötä ohjatulla paketilla. Siirry YTJ-palvelun etusivulle ja valitse ”Yrityksen perustaminen” ja sen jälkeen ”Osakeyhtiön perustamisilmoitus”.

Lue luvista Euroopan talousalueen ulkopuolella pysyvästi asuville.

Palvelu luo perustamissopimuksen ja yhtiöjärjestyksen.

Kaikki osakkeenomistajat käyvät YTJ-palvelussa allekirjoittamassa perustamissopimuksen.

Mitä maksaa?

Hinta netissä on 240 euroa, jonka maksat YTJ-palvelussa ilmoituksen allekirjoittamisen jälkeen.
Aputoiminimi maksaa 60 euroa / aputoiminimi. Lue lisää aputoiminimestä.

Siirry YTJ-palveluun tekemään ilmoitus.Avautuu uuteen välilehteen

Miten seuraat ilmoituksen käsittelyä?

Voit seurata PRH:een lähettämäsi ilmoituksen käsittelytilannetta Virre-tietopalvelun ilmoitushausta. Siirry Virre-tietopalvelun ilmoitushakuun.Avautuu uuteen välilehteen

Rekisteröinnin jälkeen: tee maksuton edunsaajailmoitus

Saat kaupparekisteriotteen, kun PRH on rekisteröinyt yhtiön kaupparekisteriin. Tämän jälkeen tee erillinen ilmoitus yhtiön tosiasiallisista edunsaajista. Ilmoitus on lakisääteinen ja maksuton. Lue lisää edunsaajailmoituksesta.

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 06.06.2023