Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Yhdistysrekisterin ja uskonnollisten yhdyskuntien rekisterin asiakirjajulkisuuskuvaus

Yhdistysrekisteriin merkitään aatteellisia yhdistyksiä, kauppakamareita ja keskuskauppakamaria koskevat tiedot. Uskonnolliset yhdyskunnat merkitään uskonnollisten yhdyskuntien rekisteriin.

Käyttötarkoituksena on yhdistysten ja uskonnollisten yhdyskuntien tietojen rekisteröinti ilmoitusten, hakemusten ja tiedonantojen perusteella ja näiden tietojen tarjonta.

Mitä tietoja yhdistysrekisterissä ja uskonnollisten yhdyskuntien rekisterissä on?

Yhdistys-, kauppakamari- ja uskonnonvapauslaissa luetellaan ne tiedot, jotka yhdistysten on ilmoitettava merkittäväksi yhdistysrekisteriin ja uskonnollisten yhdyskuntien rekisteriin.

Rekisterien tietoryhmät:

Yhdistysten ja uskonnollisten yhdyskuntien tietoja on yhdistysrekisterin tietopalvelujärjestelmissä, yhdistysten sähköisen ilmoittamisen järjestelmässä sekä tilinpäätösten kuva-arkistojärjestelmässä.

Yhdistyksen ja uskonnollisen yhdyskunnan perustiedot ovat myös yritys- ja yhteisötietojärjestelmässä (YTJ). Tutustu YTJ:n asiakirjajulkisuuskuvaukseen ytj.fi-sivuilla. Avautuu uuteen välilehteen

Lisäksi PRH:lla on rekisteritietoja myös rekisteröintijärjestelmissä.

Miten saat tietoja yhdistysrekisteristä ja uskonnollisten yhdyskuntien rekisteristä?

Jokaisella on oikeus saada tietoja yhdistysrekisteriin tehdyistä merkinnöistä. Tiedot henkilötunnuksista ja ulkomaalaisten henkilöiden kotiosoitteista PRH voi luovuttaa vain laissa mainittuihin käyttötarkoituksiin. Uskonnollisten yhdyskuntien perustamiskirjat eivät ole julkisia.

Osa tiedoista on saatavilla maksutta ja osa on maksullisia.

Voit hakea yhdistysrekisterin ja uskonnollisten yhdyskuntien rekisterin tietoja sähköisistä tietopalveluistamme seuraavilla hakukriteereillä:

  • Y-tunnus
  • yhdistyksen tai uskonnollisen yhdyskunnan nimi tai nimen osa
  • ilmoituksen diaarinumero
  • rekisterinumero, jolla voit hakea vanhempien yhdistysten tietoja (rekisterinumero ei ole enää käytössä).

Yhdistys- ja uskonnollisten yhdyskuntien rekisteritiedot ovat saatavilla Yhdistysrekisterin tietopalvelusta. Siirry Yhdistysrekisterin tietopalveluun. Avautuu uuteen välilehteen

Yhdistysten ja uskonnollisten yhdyskuntien perustiedot ovat saatavilla myös YTJ-yrityshausta. Siirry YTJ-yrityshakuun.Avautuu uuteen välilehteen

Lue lisää yhdistysrekisterin asiakirjatilauksista.

Yhdistysrekisteritiedot teknisen rajapinnan kautta

Yhdistysrekisterin ja uskonnollisten yhdyskuntien rekisterin tietoja saat sopimusasiakkaana teknisen rajapinnan kautta. Palveluun on liittymismaksu, ja haut ovat maksullisia muille kuin viranomaisille. Lue lisää yhdistysrekisterin tietopalveluista sopimusasiakkaille.

Yhdistysten rekisteröimiä tilinpäätösdokumentteja (PDF-muodossa) voit hakea sopimusasiakkaana tilinpäätösten kuva-arkistosta teknisen rajapinnan kautta. Palveluun on liittymismaksu, ja haut ovat maksullisia muille kuin viranomaisille. Lue lisää tilinpäätösten kuva-arkistopalvelusta.

Yhdistysrekisteritietoja on saatavilla sopimusasiakkaille myös Suomi.fi-palveluväylän kautta. Lue lisää palveluväylän rajapintapalveluista suomi.fi-sivuilta. Avautuu uuteen välilehteen

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 16.12.2020