Kuinka haet osallistumislupaa ja ilmoittaudut KHT-tutkintoon?

Haku- ja ilmoittautumisaika vuoden 2022 KHT-tutkintoon on päättynyt.

Jotta voit osallistua KHT-tutkintoon, sinun täytyy myös osallistua HT-tutkintoon tai olet suorittanut HT-tutkinnon aiemmin. Sinun täytyy hakea ja saada osallistumislupa jokaiseen tutkintoon, johon aiot osallistua.

Tutkintoon haetaan osallistumislupaa PRH:lta.

Osallistumislupa on voimassa viisi seuraavaa kalenterivuotta. Tutkintoon pitää kuitenkin ilmoittautua erikseen joka vuosi.

Näin haet osallistumisluvan tutkintoon

Jos sinulla ei ole voimassa olevaa osallistumislupaa KHT-tutkintoon, täytä verkkomuotoinen osallistumislupahakemus ja lähetä se meille liitteineen. Samalla lomakkeella voit samanaikaisesti ilmoittautua tutkintoon.

Jos samanaikaisesti haet osallistumislupaa HT-tutkintoon, katso HT-tutkinnon hakuohjeet.

Lomakkeen täyttäminen edellyttää Suomi.fi-tunnistautumista. Voit halutessasi tallentaa keskeneräisen hakemuksen ja jatkaa sen täyttöä myöhemmin. Muista täyttää lomake loppuun ja lähettää lomake haku- ja ilmoittautumisajan aikana. Saat sähköpostiosoitteesi kopion lähettämästäsi hakemuksesta.

Huom! Lomakkeella sivun 2 Opinnot-kohdan täyttäminen on pakollista. Jos haet osallistumislupaa pelkästään KHT-tutkintoon, voit valita kumman tahansa annetuista vaihtoehdoista, koska KHT-osallistumislupaan ei liity opintovaatimuksia.

Näin ilmoittaudut tutkintoon

Kun sinulla on voimassa oleva osallistumislupa KHT-tutkintoon, riittää, että ilmoittaudut verkkolomakkeella.

Huomio! Osallistumislupa on tutkintokohtainen. Jos sinulla esimerkiksi on osallistumislupa HT-tutkintoon, mutta haluat lisäksi osallistua KHT-tutkintoon, sinun täytyy hakea osallistumislupaa KHT-tutkintoon. Tällöin riittää, että täytät osallistumislupahakemuslomakkeen ja täytät siinä molempia tutkintoja koskevat kohdat.

Lomakkeen täyttäminen edellyttää Suomi.fi-tunnistautumista. Voit halutessasi tallentaa keskeneräisen ilmoittautumisen ja jatkaa sen täyttöä myöhemmin. Muista täyttää lomake loppuun ja lähettää lomake haku- ja ilmoittautumisajan aikana. Saat sähköpostiisi kopion lähettämästäsi ilmoittautumisesta.

Miten toimit, jos sinulla on lukihäiriö?

Jos sinulla on lukihäiriö, voit saada lisäaikaa tutkinnon suorittamiseen. Todenna lukihäiriö PRH:n tilintarkastusvalvonnalle erikoislääkärin tai erityisopettajan antamalla lausunnolla. Todistuksen täytyy olla alle 4 vuotta vanha. Koronan aiheuttamana poikkeuksena hyväksymme vuonna 2022 kuitenkin vuodesta 2016 eteenpäin annettuja lausuntoja.

Toimita lausunto lukihäiriöstä PRH:n tilintarkastusvalvonnalle ilmoittautumisen yhteydessä.

Tutustu osallistumismaksuihin

Tutkintoihin osallistuminen on maksullista.

PRH laskuttaa tutkinnon osallistumismaksun ennen tutkintoajankohtaa.

Osallistumismaksu palautetaan laskun maksajalle kokonaisuudessaan, jos tutkintoon osallistuminen perutaan vähintään kaksi viikkoa ennen tutkintoa. Jos osallistuminen perutaan tämän jälkeen, mutta ennen tutkintoa, palautetaan puolet osallistumismaksusta.

Jos tutkintoon ilmoittautunut ei voi sairauden takia osallistua tutkintoon, palautetaan osallistumismaksu lääkärintodistuksen perusteella kokonaisuudessaan.

Koronaepidemian ja sitä koskevien viranomaispäätösten mahdollisista vaikutuksista tutkintoon osallistumiseen tiedotetaan myöhemmin.

Siirry tilintarkastusvalvonnan hinnastoon.

Tietosuojaselosteet

Lue tietosuojaselosteista henkilötietojen käsittelystä seuraavissa rekistereissä:

  • rekisteri osallistumislupaa hakeneista
  • rekisteri tutkintokokeeseen ilmoittautuneista.

Siirry tietosuojaselosteisiin.

Ulkoinen sivusto, avautuu uuteen välilehteen

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 16.03.2022