Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Muutoksia sähköiseen patenttiasiointiin ensi vuonna 2024

PRH on kehittämässä uutta sähköistä patenttiasiointipalvelua yhteistyössä Euroopan patenttiviraston (EPO) kanssa. Uusi palvelu tulee korvaamaan tällä hetkellä käytössä olevan Epoline Online Filing (eOLF) -ohjelman, jota patenttialan ammattilaiset käyttävät patentti- ja hyödyllisyysmallihakemusten tekemiseen PRH:lle. Uusi palvelu on tarkoitus saada testivaiheeseen tämän vuoden loppuun mennessä.

EPO-kortti poistuu käytöstä

EPO on lopettamassa patenttialan ammattilaisilla laajasti käytössä olevat EPO Smart Cardit eli EPO-kortit. EPO ei myönnä uusia EPO-kortteja enää 1.1.2024 alkaen ja olemassa olevat kortit toimivat EPOn palveluissa vain vuoden 2024 loppuun asti. EPO-kortti tulee poistumaan myös PRH:n tunnistautumisvalikoimasta vuoden 2024 jälkeen, mutta tiedotamme tarkan päivämäärän myöhemmin.

PRH:n uuteen patenttiasiointiin tunnistautumisvaihtoehdoiksi tulevat vähintään Suomi.fi-tunnistautuminen sekä organisaatiokortti, jonka myöntää Digi- ja väestötietovirasto (DVV). Nämä tunnistautumisvaihtoehdot ovat jo nyt käytössä muissa palveluissamme, joista EPO-kortti tulee poistumaan, eli Patenttimaksupalvelussa, Patentin asiakirjapalvelussa ja PRH:n asiakastilissä. Lisäksi olemme PRH:ssa selvittämässä muita tunnistautumisvaihtoehtoja, jotka olisivat saatavilla myös Suomen ulkopuolella.

Lue lisää EPOn suunnitelmista mm. EPO-kortin suhteen heidän tiedotteestaan kohdasta ”The roadmap for 2023 and 2024”.Avautuu uuteen välilehteen

Lue lisää organisaatiokortista DVV:n verkkosivuilta.Avautuu uuteen välilehteen


Lisätietoja
Kimmo Kärkkäinen
p. 050 564 5026
etunimi.sukunimi@prh.fi

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 11.10.2023