Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Uusi palvelu yrityksille: perusta osakeyhtiö netissä

Kehitämme kaupparekisteri-ilmoittamisen sähköisiä palvelujamme. YTJ-palvelussa on käytössä uusi osakeyhtiön perustamisilmoitus.

Uudella perustamisilmoituksella voit perustaa osakeyhtiön sähköisesti tilanteissa, joissa aikaisemmin on täytynyt ilmoittaa paperilomakkeilla:

  • Yhtiöllä on osakepääomaa.
  • Osakkeenomistajina on yrityksiä tai muita yhteisöjä.
  • Kaikilla kaupparekisteriin ilmoitettavilla henkilöillä ei ole suomalaista henkilötunnusta.
  • YTJ-palvelun ohjatun perustamisen luoma vakiomuotoinen yhtiöjärjestys ei riitä.
  • Perustettava yhtiö on julkinen osakeyhtiö (Oyj).

Sähköinen ilmoitus käsitellään nopeammin ja on edullisempi kuin paperilomakkeilla tehty ilmoitus.

Huomaa: Nyt voit perustaa osakeyhtiön sähköisesti myös, kun perustettavalla yhtiöllä on ulkomainen tilintarkastusyhteisö (jolla ei ole Y-tunnusta).

Miten teet osakeyhtiön perustamisilmoituksen YTJ-palvelussa?

Kirjaudut YTJ-palveluun ja valitset palvelussa osakeyhtiön perustamisilmoituksen. Annat tiedot yhtiöstä, vastuuhenkilöistä ja itse laaditusta yhtiöjärjestyksestä. Lisäät itse laaditun perustamissopimuksen, vakuutuksen osakeyhtiölain noudattamisesta ja tarvittaessa selvityksen osakepääoman maksamisesta.

Annat myös tosiasiallisten edunsaajien (omistajien) tiedot, joten rekisteröinnin jälkeen uuden yhtiön ei tarvitse tehdä erillistä edunsaajailmoitusta. Lopuksi allekirjoitat ja maksat ilmoituksen.

YTJ-palveluun kirjautumiseen ja ilmoituksen allekirjoittamiseen tarvitset suomalaisen henkilötunnuksen ja lisäksi joko henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen tai sirullisen henkilökortin (HST-kortti).

Osakeyhtiön perustaminen uudella perustamisilmoituksella maksaa 320 euroa. Lue lisää uudesta palvelusta prh.fi-sivulta.

Voit yhä perustaa osakeyhtiön netissä ohjatulla perustamispaketilla

YTJ-palvelussa on tarjolla kaksi sähköistä tapaa perustaa osakeyhtiö: uusi perustamisilmoitus ja ohjattu perustamispaketti.

Ohjattu perustamispaketti on helpompi ja edullisempi tapa perustaa osakeyhtiö. Se kannattaa valita, jos perustettavalla yhtiöllä ei ole osakepääomaa ja palvelun muodostama vakiomuotoinen yhtiöjärjestys riittää. Kaikilla ilmoitettavilla henkilöillä täytyy olla suomalainen henkilötunnus.

Osakeyhtiön perustaminen ohjatulla paketilla maksaa 240 euroa.


Siirry YTJ-palveluun tekemään ilmoitus.Avautuu uuteen välilehteen

Lisätiedot:

Kaupparekisterin neuvonta
ma–pe klo 9–15
puh. 029 509 5900

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 09.08.2023