Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Tavaramerkin ennakkotutkimukset

Tarjoamme asiantuntemustamme käyttöösi

Omatoimisen tavaramerkkien tutkimisen vaihtoehtona voit teettää maksullisen ennakkotutkimuksen PRH:ssa.

Saat ennakkotutkimuksen tulokset nopeimmillaan muutamassa päivässä, viimeistään viiden työpäivän kuluessa tilauksesi vastaanottamisesta.

Ennakkotutkimukset ja niiden tulokset ovat salassa pidettäviä, eikä niitä paljasteta muille kuin tilaajalle.

Eri tutkimustyypit

Teemme eri laajuisia ennakkotutkimuksia tarpeesi mukaan. Laajan ennakkotutkimuksen teettäminen on useimmissa tapauksissa paras vaihtoehto, koska silloin tavaramerkki tutkitaan yhtä laajasti kuin varsinaisen rekisteröintiprosessinkin yhteydessä.

Laaja ennakkotutkimus

Laajassa ennakkotutkimuksessa selvitämme tavaramerkin erottamiskyvyn kysyttyjen tavaroiden ja palveluiden osalta sekä kaikki mahdolliset rekisteröinnin esteet. Tutkimuksen tuloksena saat vastauksen kysymykseen, olisiko merkki rekisteröitävissä.

Mahdollisina sekaannusvaaran aiheuttavina esteinä tutkimme

 • rekisteröidyt kansalliset tavaramerkit ja EU:n tavaramerkit
 • vireillä olevat hakemukset
 • Suomeen kohdennetut kansainväliset rekisteröinnit
 • kaupparekisteriin samalle toimialalle rekisteröidyt toiminimet.

Myös Suomessa käytössä olevat sukunimet, jotka voisivat olla rekisteröintiesteitä, selvitetään. Lisäksi ilmoitamme laajalti tunnettujen tavaramerkkien luetteloon haetuista ja merkityistä tavaramerkeistä.

Laajan ennakkotutkimuksen tyypit:

 • Sanamerkin laaja ennakkotutkimus ES
 • Kuviomerkin laaja ennakkotutkimus EK
 • Sana- ja kuviomerkin laaja ennakkotutkimus ESK

Suppea ennakkotutkimus

Suppeassa ennakkotutkimuksessa tutkimme vain tavaramerkin erottamiskyvyn tai vain sekoitettavuusesteet. Tällainen suppea tutkimus ei siis anna kokonaiskuvaa siitä, olisiko tavaramerkki rekisteröitävissä PRH:ssa vai ei.

Suppean ennakkotutkimuksen tyypit:

 • Erottamiskykytutkimus F: Onko tutkittava tavaramerkki erottamiskykyinen? Huomaa, että tämä tutkimus ei sisällä merkin sekoitettavuusesteiden tutkintaa. Siksi tutkimus antaa vain rajoitetusti tietoa merkin rekisteröitävyydestä.
 • Tavaramerkin mahdolliset sekoitettavuusesteet D: Aiheuttaako tutkittava merkki sekaannusvaaran aiemmin haettujen tai rekisteröityjen merkkien kanssa? Huomaa, että tämä tutkimus ei sisällä esimerkiksi merkin erottamiskyvyn tutkimista. Siksi tutkimus antaa vain rajoitetusti tietoa merkin rekisteröitävyydestä.

Kuinka tilaat ennakkotutkimuksen?

Voit tilata ennakkotutkimuksen turvalomakkeella, pdf-lomakkeella tai pelkällä sähköpostilla:

 • Turvalomake on turvallinen ja helppo tapa tilata ennakkotutkimus. Sen avulla voit täyttää ja lähettää tilauksen suojatulla selainyhteydellä. Turvalomakkeen käyttö vaatii suomi.fi-tunnistautumisen. Siirry turvalomakkeelle.Avautuu uuteen välilehteen
 • Pdf- lomakkeen voit tallentaa omalle koneellesi täyttämistä varten. Lähetä lomake sähköpostin liitteenä osoitteeseen tmposti@prh.fi. Siirry tavaramerkin lomakkeisiin.
 • Lomakkeen käyttäminen ei ole välttämätöntä. Voit tilata ennakkotutkimuksen lähettämällä tarvittavat tiedot osoitteeseen tmposti@prh.fi

Tietosuoja

Ennakkotutkimustilausten yhteydessä henkilötietojen käsittely perustuu lakiin Patentti- ja rekisterihallituksesta ja sen 2 §:ään. Henkilötietoja käytetään vain tutkimustulosten lähettämiseen tilaajalle ja laskutukseen.

Tietoja säilytetään 5 vuotta.

Mitä tutkimus maksaa?

Ennakkotutkimuksen hinta vaihtelee tutkimustyypin ja tavara-ja palveluluokkien määrän mukaan. Esimerkiksi sanamerkin laaja ennakkotutkimus yhdessä luokassa maksaa 170,00 + ALV 24% 40,80 = 210,80.

Tutustu tarkemmin hinnastoon.

Ennakkotutkimuksiin ei voi käyttää SME Fundin tukea.

Kuinka saat tutkimustulokset?

Ennakkotutkimustulos lähetetään sinulle toiveesi mukaisesti joko sähköpostitse tai postitse. Ennakkotutkimus laskutetaan jälkikäteen.

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 11.08.2023