Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Kansainväliset palvelut

Tuemme suomalaisia yrityksiä ja yhteisöjä toiminnan kansainvälistämisessä sekä ulkomaalaisia asiakkaita yrityksen perustamisessa sekä aineettomien oikeuksien (IPR) turvaamisessa Suomessa.

Tarjoamme monipuolisesti tietopalveluita ja tutkimuspalveluita sekä asiakkaan oman toiminnan kehittämisen että kilpailijaseurannan tueksi. Käyttämällä koulutuapalveluita asiakkaamme voivat syventää osaamistaan ja kehittää liiketoimintaansa.

Osallistumme myös aktiivisesti alan kansainväliseen yhteistyöhön, jotta voimme vaikuttaa alan kansainvälisen toimintaympäristön kehittymiseen asiakkaidemme toimintaa edistävään suuntaan.

PRH on myös osa Team Finland -verkostoa. Team Finland tarjoaa tietoa, työkaluja ja verkostoja suomalaisten yritysten kansainvälistymiseen. Lue lisää Team Finlandin sivuilta.Avautuu uuteen välilehteen

PRH:n kautta maailmalle

Menestyvän yrityksen suojausasiat ovat kunnossa. Meiltä voit hakea kansainvälisiä aineettomia oikeuksia (IPR) tai jättää hakemuksia kansainvälisille järjestöille PRH:n kautta. Myönnämme myös LEI-tunnuksia yrityksen tai yhteisön kansainväliseen yksiselitteiseen tunnistamiseen.

Patentit

Suojaamalla tuotteittesi uudet tekniset ratkaisut joko patentilla tai hyödyllisyysmallilla varmistat kilpailuetusi kohdemarkkinoilla. PPH-pyynnöllä voit saada hakemuksellesi nopeutetun käsittelyn valitussa kohdemaassa.

Tavaramerkit

Rekisteröity tavaramerkki on nopein ja varmin tapa saada yksinoikeus omien tuotemerkkien käyttöön. Oma tavaramerkki on brändin rakentamisen kulmakivi niin Suomessa kuin kansainvälisesti.

  • (EU-alue)

Mallioikeudet

Teollinen muotoilu on tullut yhä tärkeämmäksi osaksi tuotekehitystä. Mallioikeutta eli uuden muotoilun suojaa voit hakea meiltä myös kansainvälisesti.

Yritysten ja yhteisöjen tunnistaminen

LEI-tunnus tarjoaa mahdollisuuden yrityksesi tai yhteisösi kansainväliseen yksiselitteiseen tunnistamiseen ja on tarpeellinen kaikille finanssimarkkinoilla toimiville sekä johdannaiskauppaa käyville yrityksille. PRH myöntää LEI-tunnuksia suomalaisille yrityksille ja yhteisöille, joilla on Y-tunnus.


PRH:n kautta Suomeen

PRH:n avulla voit perustaa itsellesi yrityksen ja turvata IPR-oikeutesi Suomessa. Voit myös hankkia tietoa suomalaisista kilpailijoistasi PRH:n tietopalvelujen kautta.

Yrityksen perustaminen

Suomessa perustettava yritys merkitään aina PRH:n kaupparekisteriin.

Aineettomien oikeuksien (IPR) turvaaminen

Suojaamalla aineettomat oikeutesi patentilla, hyödyllisyysmallilla, tavaramerkillä ja mallioikeudella, varmistat kilpailuetusi Suomessa.


Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 16.11.2022