Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Kesäkuun tavaramerkki: Seriöösi

Petri Juslinin mielessä ehti pyöriä parikymmentä vuotta ajatus perustaa yritys, jossa hän voisi työskennellä omaa osaamistaan hyödyntäen kunnianhimoisesti yhdessä lahjakkaiden kuviosuunnittelijoiden kanssa ja painattaa laadukkaita kankaita Suomessa pääasiassa seripainotekniikalla. Nämä kaksi asiaa kekseliäästi yhdistävä nimikin oli keksittynä: Seriöösi.

Juslinille oli selvää, että voidakseen rakentaa Seriöösistä laadukkaan ja menestyvän brändin, nimi on suojattava tavaramerkillä ja tietyt asiat, kuten logosuunnittelu on ostettava muilta osaajilta.

– Suojattu nimi on brändin peruspilari.

Kesäkuussa 2022 Seriöösi rekisteröitiin Seriöösi Oy:n kuviomerkiksi, jossa on sanallinen osa. Myöhemmin Seriöösi sai EU:n SME Fund -pk-yritysrahaston tukea hyödyntäen myös EU-tavaramerkkisuojan.

Lue Seriöösi-tavaramerkin koko tavaramerkkitarina.Avautuu uuteen välilehteen

Kuukauden tavaramerkin valinta

Patentti- ja rekisterihallitus valitsee kerran kuukaudessa kuukauden tavaramerkin. Kuukauden tavaramerkki valitaan edellisenä vuonna kyseisen kuukauden aikana rekisteröityjen tavaramerkkien joukosta. Esimerkiksi kesäkuun 2023 tavaramerkki on valittu kesäkuussa 2022 rekisteröityjen tavaramerkkien joukosta.

Valinnan tarkoituksena on esimerkkien avulla kertoa tuotteiden ja palveluiden suojaamisen hyödyistä ja tärkeydestä.

Kuukauden tavaramerkeiksi valitaan mahdollisimman erilaisia tavaramerkkejä eri tavara- ja palveluluokista. Valintaan vaikuttavat myös tavaramerkin erottuvuus muista tavaramerkeistä.

Tutustu myös muihin kiinnostaviin kuukauden tavaramerkkeihin.Avautuu uuteen välilehteen

Tavaramerkin hakeminen on helppoa

Mieti ensin, onko tavaramerkkisi erottamiskykyinen. Varmista sen jälkeen tietokannoista, ettei samankaltaista merkkiä tai toiminimeä ole jo rekisteröity samankaltaisille tuotteille. Määrittele vielä ne tuotteet ja palvelut, joissa merkkiä aiot käyttää. Tee lopuksi hakemus sähköisesti.

Lisätietoa ja -ohjeita tavaramerkin hakemiseen.

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 06.06.2023