Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Maaliskuun tavaramerkki: Studio inuk.

Sateenkaaribrändin alle mahtuvat kaikki

Tatuointistudio inukin tavaramerkissä oleva sateenkaari viestittää, että studioon ovat tervetulleita kaikki juuri sellaisina kuin he ovat.

Sateenkaaren lisäksi tavaramerkkiin on sommiteltu allekkain sanat "studio" ja "inuk". Tunnus näkyy Järvenpään keskustassa sijaitsevan studion ikkunateipeissä, lahjakorteissa, yrityksen nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Inuk-nimen taustalla on leikittelyä englannin mustetta tarkoittavalla ink-sanalla: "Ink in you." ja "Be unik.".

Tavaramerkin rekisteröinnistä yrityksen perustaja Katariina Jokinen kuuli opiskellessaan Hämeen ammattikorkeakoulussa. Koulussa puhuttiin yrittäjyydestä, tekijänoikeuksista ja kopioinnista ja suositeltiin oman merkin rekisteröintiä. Suojaamisen tärkeydestä muistutti myös tapaus, jossa eräältä toiselta tatuointistudiolta varastettiin yrityksen pitkään käyttämä nimi, sillä sitä ei ollut rekisteröity.

Lue Studio inukin koko tavaramerkkitarina.Avautuu uuteen välilehteen

Kuukauden tavaramerkin valinta

Patentti- ja rekisterihallitus valitsee kerran kuukaudessa kuukauden tavaramerkin. Kuukauden tavaramerkki valitaan edellisenä vuonna kyseisen kuukauden aikana rekisteröityjen tavaramerkkien joukosta. Esimerkiksi maaliskuun 2024 tavaramerkki on valittu maaliskuussa 2023 rekisteröityjen tavaramerkkien joukosta.

Valinnan tarkoituksena on esimerkkien avulla kertoa tuotteiden ja palveluiden suojaamisen hyödyistä ja tärkeydestä.

Kuukauden tavaramerkeiksi valitaan mahdollisimman erilaisia tavaramerkkejä eri tavara- ja palveluluokista. Valintaan vaikuttavat myös tavaramerkin erottuvuus muista tavaramerkeistä.

Tutustu myös muihin kiinnostaviin kuukauden tavaramerkkeihin.Avautuu uuteen välilehteen

Tavaramerkin hakeminen on helppoa

Mieti ensin, onko tavaramerkkisi erottamiskykyinen. Varmista sen jälkeen tietokannoista, ettei samankaltaista merkkiä tai toiminimeä ole jo rekisteröity samankaltaisille tuotteille. Määrittele vielä ne tuotteet ja palvelut, joissa merkkiä aiot käyttää. Tee lopuksi hakemus sähköisesti.

Lisätietoa ja -ohjeita tavaramerkin hakemiseen.

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 01.03.2024