Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Toukokuun tavaramerkki: Särkänniemeen Särkänniemeen -äänimerkki

Tuttu tarttuva sävel kutsuu ilonpitoon

Kuplivan kevään ja lähestyvän kesän riemua huutava Särkänniemeen Särkänniemeen -tunnus on pyörähtänyt taas soimaan huvipuiston mainospätkien loppuhuipentumana. Nostalginen äänilogo on ehtinyt tulla tutuksi monelle sukupolvelle 1980-luvun lopulta alkaen, kun väkeä on kutsuttu vatsanpohjia kutkuttavaan ilonpitoon Tampereelle.

Toukokuussa 2023 Särkänniemeen Särkänniemeen -äänimerkki rekisteröitiin Tampereen Särkänniemi Oy:n tavaramerkiksi yhdessä kymmenen sana- ja kuviomerkin kanssa. Entuudestaan kaupungin omistamalla yrityksellä oli rekisteröitynä kolme tavaramerkkiä.

Suureen kertarekisteröintiin ei liity erityistä dramatiikkaa. Särkänniemen myynti- ja markkinointijohtaja Heikki Ihanamäki toteaa, että asia tuli yksinkertaisesti esiin yrityksen johdon käydessä läpi toiminnan perusasioita ja prosesseja.

Kuuntele Särkänniemeen Särkänniemeen -äänimerkki tästä linkistä.Avautuu uuteen välilehteen

Lue Särkänniemeen Särkänniemeen -äänimerkin koko tavaramerkkitarina.Avautuu uuteen välilehteen

Kuukauden tavaramerkin valinta

Patentti- ja rekisterihallitus valitsee kerran kuukaudessa kuukauden tavaramerkin. Kuukauden tavaramerkki valitaan edellisenä vuonna kyseisen kuukauden aikana rekisteröityjen tavaramerkkien joukosta. Esimerkiksi toukokuun 2024 tavaramerkki on valittu toukokuussa 2023 rekisteröityjen tavaramerkkien joukosta.

Valinnan tarkoituksena on esimerkkien avulla kertoa tuotteiden ja palveluiden suojaamisen hyödyistä ja tärkeydestä.

Kuukauden tavaramerkeiksi valitaan mahdollisimman erilaisia tavaramerkkejä eri tavara- ja palveluluokista. Valintaan vaikuttavat myös tavaramerkin erottuvuus muista tavaramerkeistä.

Tutustu myös muihin kiinnostaviin kuukauden tavaramerkkeihin.Avautuu uuteen välilehteen

Tavaramerkin hakeminen on helppoa

Mieti ensin, onko tavaramerkkisi erottamiskykyinen. Varmista sen jälkeen tietokannoista, ettei samankaltaista merkkiä tai toiminimeä ole jo rekisteröity samankaltaisille tuotteille. Määrittele vielä ne tuotteet ja palvelut, joissa merkkiä aiot käyttää. Tee lopuksi hakemus sähköisesti.

Lisätietoa ja -ohjeita tavaramerkin hakemiseen.

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 02.05.2024