Gå direkt till innehållet
Meny

Internationella tjänster

Vi stödjer finländska företag och sammanslutningar när de internationaliserar sin verksamhet, och utländska kunder när de startar ett företag eller skyddar sina immateriella rättigheter (IPR) i Finland.

Vi erbjuder mångsidiga informations- och granskningstjänster till stöd för både utveckling av din egen verksamhet och för konkurrentuppföljning.

Vi deltar också aktivt i internationellt samarbete inom branschen för att kunna påverka utvecklingen av den internationella verksamhetsmiljön så att den främjar våra kunders verksamhet.

Patent- och registerstyrelsen (PRS) är medlem i Team Finland, som erbjuder information, verktyg och nätverk för internationalisering av finländska företag. Läs mer på Team Finlands webbplats.Öppnas i en ny flik

Ut i världen via PRS

Framgångsrika företag har skyddat sina idéer. Du kan ansöka om internationella immateriella rättigheter (IPR) hos PRS eller lämna in ansökningar till internationella organisationer via PRS. Vi utfärdar också LEI-nummer för entydig internationell identifiering av företag och sammanslutningar.

Patent

När du skyddar de nya tekniska lösningarna i dina produkter med antingen patent eller nyttighetsmodell, säkerställer du din konkurrensfördel på målmarknaden. Med en PPH-begäran kan du få påskyndad handläggning för din ansökan i det valda landet.

Varumärken

Varumärkesregistrering är det snabbaste och säkraste sättet att få ensamrätt till att använda dina produktmärken. Ett eget registrerat kännetecken utgör hörnstenen för att bygga upp ett varumärke såväl i Finland som internationellt.

Mönsterrätt

Industriell formgivning har blivit en allt viktigare del av produktutveckling. Hos oss kan du ansöka om mönsterskydd, det vill säga skydd för ny design, också internationellt.

Identifiering av företag och sammanslutningar

Ett LEI-nummer ger möjlighet till entydig internationell identifiering av ditt företag eller din sammanslutning. Numret är nödvändigt för alla företag som verkar på finansmarknaden och handlar med derivat. PRS utfärdar LEI-nummer för finländska företag och sammanslutningar som har FO-nummer.


Till Finland via PRS

Vi hjälper dig att starta ett företag och skydda dina immateriella rättigheter (IPR) i Finland. Du kan också skaffa information om dina finländska konkurrenter genom våra informationstjänster.

Starta företag

Alla företag som startas i Finland antecknas i handelsregistret vid PRS.

Skydda immateriella rättigheter (IPR)

När du skyddar dina immateriella rättigheter med patent, nyttighetsmodell, varumärke och designskydd, säkerställer du din konkurrensfördel i Finland.


Utskriftsversion Uppdaterad 19.07.2021