Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Osakeyhtiö ja osuuskunta: Ilmoita tilinpäätös ajoissa – ja maksutta

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) on lähettänyt 3 400 osakeyhtiölle ja osuuskunnalle kirjeen, jossa yrityksiä muistutetaan tilinpäätöksen ilmoittamisvelvollisuudesta.

Kirje on lähetetty yrityksille, joiden tilikausi on päättynyt vuoden 2022 kesäkuun aikana, eikä tilikauden tilinpäätöstä ollut rekisteröity kaupparekisteriin 10.1.2023 mennessä.

Kirje on lähetetty yrityksen kaupparekisteriin ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen tai posti- tai käyntiosoitteeseen.

Tarkista Virre-palvelusta, onko tilinpäätös kaupparekisterissä

Kirjeen saaneiden yritysten tilinpäätösten ilmoittaminen ei ole myöhässä. Voit jättää kirjeen huomiotta, jos yrityksesi on jo ilmoittanut tilinpäätöksensä kaupparekisteriin.

Virre-tietopalvelusta voit tarkistaa maksutta, onko yrityksesi tilinpäätös rekisteröity kaupparekisteriin. Siirry Virre-tietopalvelun tilinpäätöshakuun. Avautuu uuteen välilehteen

Huomaa: PRH saa tilinpäätösasiakirjat Verohallinnolta vain, jos asiakirjat on ilmoitettu veroilmoituksessa täsmälleen Verohallinnon ohjeiden mukaan.

Myöhässä ilmoitetusta tilinpäätöksestä 85 euron lasku

Jokaisen osakeyhtiön ja osuuskunnan täytyy ilmoittaa tilinpäätös kaupparekisteriin joka tilikaudelta – myös silloin, kun yritystoiminta on keskeytetty tai yritys ei ole toiminnassa.

Ilmoita vahvistettu tilinpäätös kaupparekisteriin kahdeksan kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä.

Jos ilmoitat tilinpäätöksen myöhässä, PRH lähettää yritykselle 85 euron laskun viivästyneen tilinpäätöksen rekisteröinnistä.

Katso tilinpäätösilmoituksen ohjeet ja luettelo tarvittavista asiakirjoista prh.fi-sivuilta.

Keskinäinen kiinteistöosakeyhtiö ei ilmoita tilinpäätöstä

Voit jättää kirjeen huomiotta, jos yhtiö on yhtiöjärjestyksenä perusteella keskinäinen kiinteistöosakeyhtiö. Nämä yhtiöt ovat vuodesta 2019 alkaen voineet rekisteröidä yritysmuotonsa kaupparekisteriin.

Suosittelemme keskinäisiä kiinteistöosakeyhtiöitä rekisteröimään yritysmuotonsa. Lue ohje maksuttomasta yritysmuodon rekisteröinnistä prh.fi-sivuilta.

Lisätiedot

Kaupparekisterin neuvonta
puh. 029 509 5900
ma–pe klo 9.00–15.00

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 13.01.2023