Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Näin suojaat itseäsi ja yritystäsi huijauksilta

Kaupparekisteri on yleiseen käyttöön tarkoitettu rekisteri. Jokaisella on oikeus saada tietoja kaupparekisteriin merkityistä asioista ja ilmoituksista liitteineen.

Ole tarkkana henkilötunnuksen ja kotiosoitteen kanssa

Älä liitä ilmoitukseen asiakirjoja, esimerkiksi pöytäkirjoja tai yhtiösopimuksia, joissa on henkilötunnuksia, kotiosoitteita tai arkaluonteisia tietoja.

Jos teet ilmoituksen paperilomakkeella, ilmoita henkilöiden yksilöintitiedot erillisellä henkilötietolomakkeella. Älä laita muille ilmoituslomakkeille henkilötunnuksia ja kotiosoitteita.

Varo harhaanjohtavia yhteydenottoja

PRH:n asiakkaana voit saada kirjeitä, puheluja, laskuja ja laskumuistutuksia, joilla ei ole mitään tekemistä PRH:n kanssa. Tällaiset harhaanjohtavat yhteydenotot tulevat enimmäkseen ulkomailta ja englannin kielellä, mutta sinuun voidaan myös ottaa yhteyttä Suomesta ja suomen kielellä.

Suojaudu huijauksilta käyttämällä PRH:n palveluja

PRH:lla on palveluja, joilla voit suojautua esimerkiksi yrityskaappauksilta ja huijausilmoituksilta. Palvelut ovat maksuttomia.

Valitse vain sähköiset ilmoitukset YTJ-palvelussa

Kun allekirjoitat ilmoituksen netissä YTJ-palvelussa, valitse, että yrityksesi ilmoitukset tehdään jatkossa vain sähköisesti. Näin varmistat, että yrityksesi ilmoituksia kaupparekisteriin ja Verohallinnolle voi tehdä vain henkilö, jolla on siihen oikeus.

Seuraa muutoksia yrityksesi kaupparekisteritiedoissa

Saat ilmoituksen muutoksista automaattisesti sähköpostiisi, jos toimiva osoite on ilmoitettu kaupparekisteriin.

Tarkista tietosi ja ilmoita rekisteröintikielto

Voit tarkistaa viranomaisten yhteisen suomi.fi-sivuston palvelusta, että omat tietosi on merkitty oikein kaupparekisteriin. Palvelussa näet voimassa olevat vastuuhenkilön roolisi.

Jos epäilet henkilötietojesi väärinkäyttöä, ilmoita rekisteröintikielto PRH:een. Tällöin sinua ei rekisteröidä vastuuhenkilöksi yritykseen, yhdistykseen tai säätiöön vastuuhenkilöksi ilman erillistä suostumustasi.

Lisätietoja:

Lue lisää huijauksilta suojautumisesta prh.fi-sivuilla.

Kaupparekisterin neuvonta
ma–pe klo 9–15
puh. 029 509 5900

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 24.01.2023