Näin suojaudut yrityskaappauksilta ja huijausilmoituksilta

PRH:lla on palveluja, joilla voit suojautua huijauksia vastaan. Palvelut ovat maksuttomia. Muistathan myös, että kaupparekisteristä soitetaan sinulle vain, jos yrityksen ilmoituksessa on puutteita.

Yrityksen kaupparekisteritietojen muutosten seuraaminen

Jos yrityksesi sähköpostiosoite on ilmoitettu kaupparekisteriin ja sähköpostiosoite on toiminnassa, saat ilmoituksen muutoksista automaattisesti sähköpostiisi. Jos et ole ilmoittanut yrityksesi sähköpostiosoitetta, voit tehdä sopimuksen PRH:n kanssa. Lue lisää kaupparekisteritietojen muutosten seuraamisesta.

Henkilötietojesi tarkastaminen

Voit tarkastaa viranomaisten yhteisen suomi.fi-sivuston palvelusta, että omat henkilötietosi on merkitty oikein kaupparekisteriin. Palvelun kautta näet voimassa olevat, kaupparekisteriin merkityt roolisi. Lue lisää omien tietojen tarkastusmahdollisuudesta.

Voit kieltää henkilötietojesi rekisteröinnin

Jos epäilet henkilötietojesi väärinkäyttöä, voit tehdä rekisteröintikiellon kaupparekisteriin. Tällöin henkilötietojasi ei rekisteröidä minkään yrityksen tai yhteisön tietoihin ilman lupaasi. Lue lisää rekisteröintikiellosta.

Varo harhaanjohtavia puheluja

Jos saat puheluita, joissa tarjotaan tietojen päivittämistä "yritysrekisteriin" vuosimaksua vastaan, muistathan, että tällaiset markkinointipuhelut eivät tule PRH:n kaupparekisteristä. Kaupparekisteristä soitetaan sinulle ainoastaan silloin, kun yrityksen tekemässä ilmoituksessa on puutteita.

Mitä teet, jos epäilet kaappausta tai huijausta?

Jos epäilet, että joku on tehnyt ilmoituksen kaupparekisteriin luvatta yrityksesi nimissä, ota heti yhteyttä kaupparekisterin neuvontaan. Lue lisää siitä, miten voit ottaa yhteyttä kaupparekisterin neuvontaan.

Tee tarvittaessa rikosilmoitus poliisille. Siirry poliisi.fi-nettisivuille.

Lue lisää valelaskuista ja muista huijaustavoista Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) nettisivuilta. Siirry kkv.fi-sivuille.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 13.07.2018