Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Varo harhaanjohtavia yhteydenottoja

PRH:n asiakkaana voit saada kirjeitä, puheluja, laskuja ja laskumuistutuksia, joilla ei ole mitään tekemistä PRH:n kanssa.

Tällaiset harhaanjohtavat yhteydenotot tulevat enimmäkseen ulkomailta ja englannin kielellä, mutta sinuun voidaan myös ottaa yhteyttä Suomesta ja suomen kielellä.

Harhaanjohtavat kirjeet

PRH:n lähettämissä kirjeissä lukee aina selkeästi PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS.

Harhaanjohtavissa kirjeissä voidaan esimerkiksi tarjota mahdollisuutta "yritysrekisterissä" tai YTJ:ssä olevien tietojen tarkistamiseen ja päivittämiseen. Jos sinulla tai yritykselläsi on tavaramerkki, kirjeissä voidaan vaatia esimerkiksi uudistamismaksua tai erillistä rekisteröintimaksua.

Harhaanjohtavat puhelut

PRH:n kaupparekisteristä ei koskaan soiteta "markkinointipuheluja", vaan sinulle soitetaan ainoastaan, kun yrityksen ilmoituksessa on puutteita.

Harhaanjohtavissa puheluissa voidaan sinulle tarjota esimerkiksi mahdollisuutta tarkistaa yrityksen rekisteritiedot ja päivittää tiedot "yritysrekisteriin" tai "YTJ:ssä vuosimaksua vastaan". Puhelusta voi saada käsityksen, että yritys jää pois "rekisteristä", jos maksua ei makseta.

Aiheettomat laskut ja muistutukset

Erityisesti tavaramerkin hakijat ja omistajat saavat harhaanjohtavia aiheettomia laskuja ja muistutuksia. Lue viestit aina tarkasti ennen kuin ryhdyt maksamaan tai sidoudut mihinkään. Lue lisää tavaramerkkien omistajille tulevista harhaanjohtavista viesteistä.

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 15.04.2024