Miten voit seurata yrityksesi tietojen muutoksia kaupparekisterissä?

PRH lähettää yritykselle sähköpostitse tiedon, kun muutosilmoitus on saapunut kaupparekisteriin. Palvelu on maksuton. Tarjolla on kaksi eri tapaa:

  • Vaihtoehto 1: Yrityksen sähköpostiosoite on kaupparekisterissä. PRH lähettää automaattisesti tiedon muutosilmoituksesta, jos osoite on toimiva.
  • Vaihtoehto 2: Sähköpostiosoite ei ole kaupparekisterissä, mutta teet sopimuksen PRH:n kanssa.

Vaihtoehto 1: Sähköpostiosoite on kaupparekisterissä - Miten voit seurata yrityksesi tietojen muuttumista?

Jos olet antanut yrityksesi sähköpostiosoitteen kaupparekisteriin, ja jos osoite on toiminnassa, saat kaupparekisteriltä sähköpostiviestin noin tunnin kuluessa siitä, kun ilmoitus on saapunut ja kirjattu kaupparekisterijärjestelmään. Katso, miltä viesti näyttää.

Vaihtoehto 2: Sähköpostiosoite ei ole kaupparekisterissä - Miten voit seurata yrityksesi tietojen muuttumista?

Jos yrityksesi sähköpostiosoite ei ole kaupparekisterissä, voit tilata maksutta edustamasi yrityksen muutostietojen seurannan kaupparekisteriltä. Voit tehdä tilauksen, jos olet yrityksesi kaupparekisteriin merkitty edustaja, kuten hallituksen jäsen, toimitusjohtaja, yhtiömies tai muu edustamiseen oikeutettu.

Kun yrityksen seurattavissa rekisteritiedoissa tapahtuu muutoksia, kaupparekisteri lähettää muuttuneet tiedot tekstitiedostona sähköpostilla noin tunnin kuluessa siitä, kun muutos on rekisteröity tai vireille tullut ilmoitus on kirjattu kaupparekisteriin.

Tee tilaus muutostietojen seurannasta paperilomakkeella, jonka allekirjoitat ja lähetät PRH:een

  • joko sähköpostitse skannattuna pdf-tiedostona osoitteeseen tietopalvelut [at] prh.fi
  • tai kirjepostissa osoitteeseen
    Patentti- ja rekisterihallitus
    Tietopalvelut
    00091 PRH

Avaa tilauslomake muutostietojen seurannasta (pdf).

Mitä teet, kun saat tiedon muutosilmoituksesta?

Viestin saatuasi voit selvittää ilmoituksen tarkat tiedot kaupparekisterin Virre-tietopalvelusta. Siirry Virre-tietopalveluun.

Jos tiedot tarkastettuasi epäilet, että joku on tehnyt ilmoituksen luvatta yrityksesi nimissä, ota heti yhteyttä kaupparekisterin neuvontaan. Tutustu kaupparekisterin neuvonnan yhteystietoihin.

Lue lisää siitä, kuinka sinä ja yrityksesi voitte välttyä huijauksilta.

Miten ilmoitat yrityksen sähköpostiosoitteen kaupparekisteriin?

Voit ilmoittaa yrityksen sähköpostiosoitteen ja sen muutokset kaupparekisteriin tekemällä ilmoituksen osoitteenmuutoksesta. Osoitteenmuutos on maksuton.

Huomio! Kaupparekisteriin annettu sähköpostiosoite on julkinen tieto, joka näkyy YTJ-yrityshaussa ja muissa yritystietopalveluissa.

Tee osoitteenmuutos netissä YTJ-palvelussa. Tarvitset suomalaisen henkilötunnuksen ja henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen tai sirullisen henkilökortin (HST-kortti). Siirry YTJ-palveluun tekemään osoitteenmuutos.

Miten tarkistat kaupparekisteriin merkityt henkilötietosi?

Voit tarkistaa, mitä henkilötietoja sinusta on merkitty kaupparekisteriin. Tutustu ohjeisiin omien henkilötietojen tarkistamisesta.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 17.06.2021