Neuvonta kaupparekisteri-ilmoituksiin ja rekisteröintiin liittyvissä asioissa

PRH:lla on useita neuvontapalveluja kaupparekisteri-ilmoituksiin ja rekisteröintiin liittyvissä asioissa.

PRH:lla ja Verohallinnolla on yhteinen ilmoitusmenettely YTJ-palvelussa. Kumpikin antaa neuvoja vain omaan toimialaansa kuuluvissa asioissa. PRH neuvoo kaupparekisteriin ilmoitettavissa asioissa. Verohallinnolle ilmoitettavissa asioissa voit kysyä apua Verohallinnon neuvonnasta. Siirry Verohallinnon sivuille.

Ulkoinen sivusto, avautuu uuteen välilehteen

Kaupparekisteriin liittyvät neuvontapalvelumme ovat seuraavat:

Prh.fi: Ohjeet ilmoittamiseen ja yleistä tietoa kaupparekisteristä

Ohjeet kaupparekisteriin tehtävistä ilmoituksista ja yleistä tietoa kaupparekisteristä löydät prh.fi-sivuilta. Sivuilta on myös linkitys sähköiseen ilmoittamiseen YTJ-palvelussa ja paperisiin ilmoittamislomakkeisiin.

Löydät ohjeet seuraavissa asioissa:

Voit antaa palautetta sivuista esimerkiksi virheellisestä ohjeesta tai tarvitsemasi ohjeen puuttumisesta. Siirry palautelomakkeeseen.

Ytj.fi: Ohjeet ilmoittamiseen PRH:lle ja Verohallintoon

Ytj.fi-sivustolla löydät ohjeet PRH:lle kaupparekisteriin ja säätiörekisteriin sekä Verohallintoon tehtävistä ilmoituksista. Sivuilta pääset kirjautumaan YTJ-palveluun, jossa voit tehdä ilmoituksen sähköisesti tai voit ladata paperilomakkeet tietojen ilmoittamiseen PRH:lle kaupparekisteriin tai säätiörekisteriin sekä Verohallinnon rekistereihin.

Sivustolla on yrityshaku, jonka kautta voit hakea yritysten ja yhteisöjen perustiedot sekä tiedot siitä, mihin rekistereihin yritys tai yhteisö on merkitty.

Siirry ytj.fi-sivustolle.

Opasvideot: Ilmoituksen tekeminen sähköisesti YTJ-palvelussa

Opasvideot neuvovat ilmoitusten tekemistä PRH:n ja Verohallinnon yhteisessä YTJ-palvelussa. Tutustu sähköisen ilmoittamisen opasvideoihin YouTube-kanavallamme. Siirry katsomaan opasvideoita.

Katso opasvideo.

Virre-tietopalvelu: Otteet, vireillä olevat ilmoitukset ja tilinpäätökset

Virre-tietopalvelun kautta voit selata maksutta yrityksen perustietoja ja ostaa sähköisen kaupparekisteriotteen, tilinpäätöksen, yhteisösäännöt tai ilmoituksen asiakirjoja. Sähköiset tuotteet saat heti käyttöösi maksettuasi ostokset pankkitunnuksin tai luottokortilla. Siirry Virre-tietopalveluun.

YTJ-yrityshaku: Perustietoa yrityksistä

YTJ-yrityshaussa voit hakea maksutta yritysten perustietoja Y-tunnuksella.

PRH ja Verohallinto yhdessä ylläpitävät YTJ-yrityshakua.

Siirry YTJ-yrityshakuun.

Puhelinneuvonta, chat, sähköposti ja käyntiasiakaspalvelu

Saat ohjeita kaupparekisteri-ilmoituksiin ja rekisteröintiin liittyvissä asioissa. Neuvomme sinua myös rekisteröinnin merkitykseen ja oikeudellisiin vaikutuksiin liittyvissä asioissa. Lue lisää neuvonnan sisällöstä.

Puhelinneuvonta

Puhelinneuvonta numerossa 029 509 5900 on avoinna ma-pe klo 9.00 - 15.00.

Sähköisen ilmoittamisen asiakastuki numero 029 509 5700 neuvoo sähköisten ilmoitusten tekemisessä.

Kaupparekisterin chatbot ja chat-neuvonta

Kaupparekisterin chatbot neuvoo sinua vuorokauden ympäri. Chatbot voi myös siirtää keskustelun asiakasneuvojallemme chat-palveluun arkisin klo 9-15.

Chatbot on käytettävissä prh.fi-sivustolla kaikilla kaupparekisteriä käsittelevillä sivuilla. Klikkaamalla Chat Kaupparekisteri -painiketta sivun alalaidassa saat keskusteluikkunan näkyviin.

Lue lisää chatbotista ja chat-neuvonnasta.

Neuvonta sähköpostilla

Voit pyytää ohjeita sähköpostitse osoitteesta neuvonta.kaupparekisteri@prh.fi

Neuvonta käyntisasiakaspalvelussa

Saat neuvoja ja tarvittaessa myös mukaasi kirjallisia ohjeita käyntiasiakaspalvelussa Helsingissä. Katso PRH:n asiakaspalvelun aukioloajat ja yhteystiedot.

Yritys-Suomi -puhelinpalvelu yrittäjille

Yritys-Suomi -puhelinpalvelun numero on 0295 020 500 (mpm/pvm.) Lue lisää Yritys-Suomi -puhelinpalvelusta.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 01.03.2022