Neuvonta kaupparekisteri-ilmoituksiin ja rekisteröintiin liittyvissä asioissa

PRH:lla on useita neuvontapalveluja kaupparekisteri-ilmoituksiin ja rekisteröintiin liittyvissä asioissa.

PRH:lla ja Verohallinnolla on yhteinen ilmoitusmenettely YTJ-palvelussa. Kumpikin antaa neuvoja vain omaan toimialaansa kuuluvissa asioissa. PRH neuvoo kaupparekisteriin ilmoitettavissa asioissa. Verohallinnolle ilmoitettavissa asioissa voit kysyä apua Verohallinnon neuvonnasta. Siirry Verohallinnon sivuille.

Kaupparekisteriin liittyvät neuvontapalvelumme ovat seuraavat:

Prh.fi: Ohjeet ilmoittamiseen ja yleistä tietoa kaupparekisteristä

Ohjeet kaupparekisteriin tehtävistä ilmoituksista ja yleistä tietoa kaupparekisteristä löydät prh.fi-sivuilta. Sivuilta on myös linkitys sähköiseen ilmoittamiseen YTJ-palvelussa ja paperisiin ilmoittamislomakkeisiin.

Löydät ohjeet seuraavissa asioissa:

Voit antaa palautetta sivuista esimerkiksi virheellisestä ohjeesta tai tarvitsemasi ohjeen puuttumisesta. Siirry palautelomakkeeseen.

Ytj.fi: Ohjeet ilmoittamiseen PRH:lle ja Verohallintoon

Ytj.fi-sivustolla löydät ohjeet PRH:lle kaupparekisteriin ja säätiörekisteriin sekä Verohallintoon tehtävistä ilmoituksista. Sivuilta pääset kirjautumaan YTJ-palveluun, jossa voit tehdä ilmoituksen sähköisesti tai voit ladata paperilomakkeet tietojen ilmoittamiseen PRH:lle kaupparekisteriin tai säätiörekisteriin sekä Verohallinnon rekistereihin.

Sivustolla on yrityshaku, jonka kautta voit hakea yritysten ja yhteisöjen perustiedot sekä tiedot siitä, mihin rekistereihin yritys tai yhteisö on merkitty.

Siirry ytj.fi-sivustolle.

Opasvideot: Ilmoituksen tekeminen sähköisesti YTJ-palvelussa

Opasvideot neuvovat ilmoitusten tekemistä PRH:n ja Verohallinnon yhteisessä YTJ-palvelussa. Tutustu sähköisen ilmoittamisen opasvideoihin YouTube-kanavallamme. Siirry katsomaan opasvideoita.


Virre-tietopalvelu: Otteet, vireillä olevat ilmoitukset ja tilinpäätökset

Virre-tietopalvelun kautta voit selata maksutta yrityksen perustietoja ja ostaa sähköisen kaupparekisteriotteen, tilinpäätöksen, yhteisösäännöt tai ilmoituksen asiakirjoja. Sähköiset tuotteet saat heti käyttöösi maksettuasi ostokset pankkitunnuksin tai luottokortilla. Siirry Virre-tietopalveluun.

YTJ-yrityshaku: Perustietoa yrityksistä

YTJ-yrityshaussa voit hakea maksutta yritysten perustietoja Y-tunnuksella.

PRH ja Verohallinto yhdessä ylläpitävät YTJ-yrityshakua.

Siirry YTJ-yrityshakuun.

Puhelinneuvonta, chat, sähköposti ja käyntiasiakaspalvelu

Saat ohjeita kaupparekisteri-ilmoituksiin ja rekisteröintiin liittyvissä asioissa. Neuvomme sinua myös rekisteröinnin merkitykseen ja oikeudellisiin vaikutuksiin liittyvissä asioissa. Lue lisää neuvonnan sisällöstä.

Puhelinneuvonta

Puhelinneuvonta numerossa 029 509 5900 on avoinna ma-pe klo 9.00 - 16.15.

Sähköisen ilmoittamisen asiakastuki numero 029 509 5700 neuvoo sähköisten ilmoitusten tekemisessä.

Kaupparekisterin chatbot

Kaupparekisterin chatbot neuvoo vuorokauden ympäri. Arkisin klo 9-15 se voi tarvittaessa siirtää keskustelun asiakasneuvojalle. Chatbot-kuvake on näkyvissä kaikilla prh.fi-sivuston kaupparekisteriä käsittelevillä sivuilla. Lue lisää chat-neuvonnasta.

Neuvonta sähköpostilla

Voit pyytää ohjeita sähköpostitse osoitteesta neuvonta.kaupparekisteri@prh.fi

Neuvonta käyntisasiakaspalvelussa

Saat neuvoja ja tarvittaessa myös mukaasi kirjallisia ohjeita käyntiasiakaspalvelussa Helsingissä. Katso PRH:n asiakaspalvelun aukioloajat ja yhteystiedot.

Yritys-Suomi -puhelinpalvelu yrittäjille

Yritys-Suomi -puhelinpalvelun numero on 0295 020 500 (mpm/pvm.) Lue lisää Yritys-Suomi -puhelinpalvelusta.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 20.10.2021