Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Kaupparekisterin esittely

PRH pitää kaupparekisteriä, johon merkitään yrityksiä koskevia tietoja PRH:n vastaanottamien ilmoitusten, hakemusten ja tiedonantojen perusteella.

Kaupparekisteri on yleiseen käyttöön tarkoitettu rekisteri. Jokaisella on oikeus saada tietoja rekisteriin merkityistä asioista - myös ilmoituksista liitteineen.

Rekisteröinnillä on yritykselle julkisuusvaikutus ja oikeutta luova vaikutus. Lue lisää rekisteröinnin merkityksestä yritykselle.

Kaupparekisterin perustehtävä on tukea yhteiskunnan toimintaa yrityksistä annettavalla tiedolla. Tutustu kaupparekisterin eri tietopalveluihin ja yhteistyökumppanien palveluihin.

Mitä tietoja henkilöstä ilmoitetaan kaupparekisteriin?

Kaupparekisteriin ilmoitetaan henkilöstä seuraavat tiedot:

  • täydellinen nimi
  • henkilötunnus
  • kansalaisuus
  • kotikunta.

Lue lisää henkilötiedoista kaupparekisterissä.

Neuvonta ilmoituksiin ja rekisteröintiin liittyvissä asioissa

PRH:lla on useita neuvontapalveluja kaupparekisteri-ilmoituksiin ja rekisteröintiin liittyvissä asioissa. Lue lisää kaupparekisterin neuvonnasta.

YTJ ja Y-tunnus

Yritys- ja yhteisötietojärjestelmä (YTJ) on PRH:n ja Verohallinnon yhdessä ylläpitämä tietojärjestelmä. PRH tai Verohallinto antaa uudelle yritykselle Y-tunnuksen, kun ilmoitus kirjataan yritys- ja yhteisötietojärjestelmään. Lue lisää YTJ:stä ja Y-tunnuksesta.

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 16.09.2022