Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Osakeyhtiöitä ja osuuskuntia poistetaan kaupparekisteristä: Ilmoita tilinpäätös 15.11.2023 mennessä, jotta yrityksesi välttyy poistamiselta

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) poistaa kaupparekisteristä tai määrää selvitystilaan osakeyhtiöitä ja osuuskuntia, jotka eivät ilmoita tilinpäätöstään kehotuksista huolimatta.

Jokaisen osakeyhtiön ja osuuskunnan täytyy ilmoittaa tilinpäätös kaupparekisteriin joka tilikaudelta - myös silloin, kun yritystoiminta on keskeytetty tai yritys ei ole toiminnassa.

Poistomenettelyssä olevat yritykset

Vuoden 2023 ensimmäisessä poistomenettelyssä on nyt 90 osakeyhtiötä ja osuuskuntaa, joilla tilinpäätöksen ilmoittaminen kaupparekisteriin on viivästynyt vähintään yli vuoden tilikauden päättymisestä.
Lista 1. poistomenettelyssä mukana olevista yrityksistä on prh.fi-sivuilla.

PRH on tehnyt näiden yritysten kaupparekisteritietoihin merkinnän, jossa kehotetaan ilmoittamaan tilinpäätösasiakirjat kaupparekisteriin 15.11.2023 mennessä.

Yrityksille on lähetetty merkinnästä kaupparekisteriote yritys- ja yhteisötietojärjestelmään (YTJ) rekisteröityyn osoitteeseen tai vastuuhenkilölle. Kehotus julkaistaan myös Virallisen lehden numerossa 59/4.8.2023.

Ilmoita tilinpäätös PRH:een 15.11.2023 mennessä

Ilmoita tilinpäätös määräaikaan mennessä, jos haluat yrityksen pysyvän kaupparekisterissä. Emme myönnä lisäaikaa tilinpäätöksen ilmoittamiseen. Katso ohjeet tilinpäätöksen ilmoittamiseen ja luettelo vaadittavista tilinpäätösasiakirjoista.

Myöhästyneestä tilinpäätöksestä laskutamme käsittelymaksun 85 euroa.

Kaupparekisteristä poisto marras-joulukuussa 2023

Poistamme yrityksen kaupparekisteristä, jos yritys ei ilmoita tilinpäätöstään määräaikaan 15.11.2023 mennessä ja yrityksen määräämiselle selvitystilaan ei ole edellytyksiä. Rekisteristä poistot tehdään marras-joulukuussa 2023.

Jos yritys poistetaan kaupparekisteristä, yritys voi hakea muutosta päätökseen valittamalla Helsingin hallinto-oikeuteen.

Kaupparekisteristä poistaminen tai selvitystilaan määrääminen perustuu osakeyhtiölakiin (20 luvun 4 §) ja osuuskuntalakiin (23 luvun 4 §). Lue lisää poistomenettelystä prh.fi-sivuilta.

Lisätiedot:

Kaupparekisterin neuvonta
puh. 029 509 5900
ma–pe klo 9.00–15.00

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 02.08.2023