Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Osakeyhtiöitä ja osuuskuntia poistetaan kaupparekisteristä: Ilmoita tilinpäätös 3.6.2024 mennessä, jotta yrityksesi välttyy poistamiselta

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) poistaa kaupparekisteristä tai määrää selvitystilaan osakeyhtiöitä ja osuuskuntia, jotka eivät ilmoita tilinpäätöstään kehotuksista huolimatta.

Jokaisen osakeyhtiön ja osuuskunnan täytyy ilmoittaa tilinpäätös kaupparekisteriin joka tilikaudelta - myös silloin, kun yritystoiminta on keskeytetty tai yritys ei ole toiminnassa.

Poistomenettelyssä olevat yritykset

Vuoden 2024 ensimmäisessä poistomenettelyssä on nyt noin 2 500 osakeyhtiötä ja osuuskuntaa, joilla tilinpäätöksen ilmoittaminen kaupparekisteriin on viivästynyt vähintään yli vuoden tilikauden päättymisestä.

Katso prh.fi-sivulta lista yrityksistä, jotka saivat kehotusmerkinnän 19.2.2024.

PRH on tehnyt näiden yritysten kaupparekisteritietoihin merkinnän, jossa kehotetaan ilmoittamaan tilinpäätösasiakirjat kaupparekisteriin 3.6.2024 mennessä.

Yrityksille on lähetetty merkinnästä kaupparekisteriote yritys- ja yhteisötietojärjestelmään (YTJ) rekisteröityyn osoitteeseen tai vastuuhenkilölle. 

Kehotus ilmoittaa tilinpäätös julkaistaan myös Virallisessa lehdessä.

Ilmoita tilinpäätös PRH:een 3.6.2024 mennessä

Ilmoita tilinpäätös määräaikaan mennessä, jos haluat yrityksen pysyvän kaupparekisterissä. Emme myönnä lisäaikaa tilinpäätöksen ilmoittamiseen.

Katso prh.fi-sivuilta tilinpäätöksen ilmoittamiseen ohjeet ja luettelo vaadittavista tilinpäätösasiakirjoista.

Myöhästyneestä tilinpäätöksestä laskutamme käsittelymaksun 100 euroa.

Kaupparekisteristä poisto kesäkuussa 2024

Poistamme yrityksen kaupparekisteristä, jos yritys ei ilmoita tilinpäätöstään määräaikaan 3.6.2024 mennessä ja yrityksen määräämiselle selvitystilaan ei ole edellytyksiä. Rekisteristä poistot tehdään kesäkuussa 2024.

Jos yritys poistetaan kaupparekisteristä, yritys voi hakea muutosta päätökseen valittamalla Helsingin hallinto-oikeuteen.

Kaupparekisteristä poistaminen tai selvitystilaan määrääminen perustuu osakeyhtiölakiin (20 luvun 4 §) ja osuuskuntalakiin (23 luvun 4 §). Lue lisää poistomenettelystä prh.fi-sivuilta.


Lisätiedot:

Kaupparekisterin neuvonta
sähköposti: neuvonta.kaupparekisteri(a)prh.fi
p. 029 509 5900 arkisin ma–pe klo 9–15

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 22.02.2024