Mikä on ilmoituksesi käsittelytilanne?

PRH käsittelee ilmoitukset saapumisjärjestyksessä.

Miten seuraat ilmoituksesi käsittelyn etenemistä?

Näet maksutta Virre-tietopalvelussa ilmoituksen saapumisajankohdan, tilan ja viimeisimmän käsittelyvaiheen kaupparekisterissä. Hae tietoja Y-tunnuksella tai diaarinumerolla. Siirry Virre-tietopalvelun ilmoitushakuun.

Voit joutua korjaamaan tai täydentämään ilmoitustasi, jolloin ilmoituksesi käsittelyaika pitenee. Lue lisää ilmoituksen käsittelyvaiheista.

Ilmoituksen rekisteröinnistä lähetämme sähköpostiviestin ilmoittamaasi lisätietojen antajan tai rekisterissä olevaan yrityksen sähköpostiosoitteeseen ja postitse kaupparekisteriotteen.

Nyt käsittelyssä

Katso taulukosta ilmoitustyypeittäin, minä päivinä saapuneita ilmoituksia kaupparekisterissä käsitellään. Käsittelytilanne päivitetään viikoittain.

Ilmoitustyyppi Käsittelyssä (päivitetty 25.10.)
Sähköinen perustamisilmoitus 21.10.2021
Sähköinen perustamisilmoitus asunto -osakeyhtiöt
28.9.2021
Sähköinen muutos yhtiön toimielimiin 25.10.2021
Muu sähköinen muutosilmoitus 24.9.2021
Sulautumis- tai jakautumissuunnitelman ja siihen liittyvän kuulutuksen rekisteröinti 25.10.2021
Paperilomakkeella tehty perustamisilmoitus15.9.2021
Muut paperilomakkeilla tehdyt kaupparekisteri-ilmoitukset 14.9.2021
Yrityskiinnitysasiat29.9.2021

Miten pyydät tiettyä rekisteröintiajankohtaa?

PRH poikkeaa ilmoitusten käsittelyjärjestyksestä vain perustellusta syystä. Kun toivot ilmoituksellesi tiettyä ajankohtaa tai kiirehtimistä, muista perustella pyyntösi.

Huomio! Pyynnöt ovat julkisia. Älä laita pyyntöön asioita, joiden et halua näkyvän kaupparekisterin Virre-tietopalvelussa.

PRH huomioi pyynnöt mahdollisuuksien mukaan mutta ei vastaa niihin erikseen.

Ennen ilmoituksen lähettämistä

Jos teet ilmoituksen paperilomakkeella (Y-lomake), rastita sivun 1 kohta Rekisteröinnin ajankohtaa koskeva pyyntö kaupparekisteriin. Jos esität pyynnön vain Verohallinnolle menevillä lomakkeen sivuilla, pyyntö ei välity kaupparekisteriin.

Lisää paperi-ilmoituksen liitteeksi erillinen pyyntö, jossa perustelet tarvetta rekisteröintiajankohdalle tai kiirehtimiselle.

Ilmoituksen lähettämisen jälkeen

Voit pyytää tiettyä rekisteröintiajankohtaa tai käsittelyn kiirehtimistä myös ilmoituksen jättämisen jälkeen. Toimi näin myös silloin, kun olet tehnyt ilmoituksen YTJ-palvelussa.

Lähetä pyyntö sähköpostilla. Kerro perustelu ja toivottu rekisteröintiajankohta sekä yrityksen nimi, mahdollinen Y-tunnus ja tieto, mihin ilmoitukseen pyyntö liittyy (esimerkiksi diaarinumero).

Lähetä sähköposti osoitteeseen korjaukset[a]prh.fi.

Lue lisää seuraavista:

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 25.10.2021