Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Mikä on ilmoituksesi käsittelytilanne?

PRH käsittelee ilmoitukset saapumisjärjestyksessä.

Miten seuraat ilmoituksesi käsittelyn etenemistä?

Näet maksutta Virre-tietopalvelussa ilmoituksen saapumisajankohdan, tilan ja viimeisimmän käsittelyvaiheen kaupparekisterissä. Hae tietoja Y-tunnuksella tai diaarinumerolla. Siirry Virre-tietopalvelun ilmoitushakuun.Avautuu uuteen välilehteen

Voit joutua korjaamaan tai täydentämään ilmoitustasi, jolloin ilmoituksesi käsittelyaika pitenee. Lue lisää ilmoituksen käsittelyvaiheista.

Ilmoituksen rekisteröinnistä lähetämme sähköpostiviestin ilmoittamaasi lisätietojen antajan tai rekisterissä olevaan yrityksen sähköpostiosoitteeseen ja postitse kaupparekisteriotteen.

Nyt käsittelyssä

Katso taulukosta ilmoitustyypeittäin, minä päivinä saapuneita ilmoituksia kaupparekisterissä käsitellään. Käsittelytilanne päivitetään viikoittain.

Ilmoitustyyppi Käsittelyssä (päivitetty 5.6.2023)
YTJ-palvelussa tehty perustamisilmoitus 17.5.2023
YTJ-palvelussa tehty asunto-osakeyhtiön perustamisilmoitus
9.5.2023
YTJ-palvelussa tehty muutos yhtiön toimielimiin 26.5.2023
Muu YTJ-palvelussa tehty muutosilmoitus 6.5.2023
Sulautumis- tai jakautumissuunnitelman ja siihen liittyvän kuulutuksen rekisteröinti 22.5.2023
Verkko- tai paperilomakkeella tehty perustamisilmoitus 20.4.2023
Muut verkko- tai paperilomakkeilla tehdyt kaupparekisteri-ilmoitukset 20.4.2023
Yrityskiinnitysasiat 26.5.2023

Miten pyydät tiettyä rekisteröintiajankohtaa?

PRH poikkeaa ilmoitusten käsittelyjärjestyksestä vain perustellusta syystä. Kun toivot ilmoituksellesi tiettyä ajankohtaa tai kiirehtimistä, muista perustella pyyntösi.

Huomio! Pyynnöt ovat julkisia. Älä laita pyyntöön asioita, joiden et halua näkyvän kaupparekisterin Virre-tietopalvelussa.

PRH huomioi pyynnöt mahdollisuuksien mukaan mutta ei vastaa niihin erikseen.

Ennen ilmoituksen lähettämistä

Jos teet ilmoituksen verkko- tai paperilomakkeella (Y-lomake), rastita sivun 1 kohta Rekisteröinnin ajankohtaa koskeva pyyntö kaupparekisteriin. Jos esität pyynnön vain Verohallinnolle menevillä lomakkeen sivuilla, pyyntö ei välity kaupparekisteriin.

Lisää verkko- tai paperilomakkeella tehdyn ilmoituksen liitteeksi erillinen pyyntö, jossa perustelet tarvetta rekisteröintiajankohdalle tai kiirehtimiselle.

Ilmoituksen lähettämisen jälkeen

Voit pyytää tiettyä rekisteröintiajankohtaa tai käsittelyn kiirehtimistä myös ilmoituksen jättämisen jälkeen. Toimi näin myös silloin, kun olet tehnyt ilmoituksen YTJ-palvelussa.

Lähetä pyyntö sähköpostilla. Kerro perustelu ja toivottu rekisteröintiajankohta sekä yrityksen nimi, mahdollinen Y-tunnus ja tieto, mihin ilmoitukseen pyyntö liittyy (esimerkiksi diaarinumero).

Lähetä sähköposti osoitteeseen korjaukset[a]prh.fi.

Lue lisää seuraavista:

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 05.06.2023