Mikä on ilmoituksen käsittelyaika?

Käsittelyajalla tarkoitetaan aikaa, joka kuluu ilmoituksen tai hakemuksen saapumisesta PRH:een sen rekisteröintiin.

Jos ilmoitus tai hakemus ei ole heti rekisteröitävissä, niin käsittelyaika tarkoittaa sitä hetkeä, kun PRH:stä lähetetään sinulle postitse kehotus korjata ilmoitusta tai sinuun otetaan yhteyttä puhelimitse.

Käsittelyaikaennuste tammikuu 2021

Käsittelyaikaennuste ei ole lupaus käsittelystä ilmoitetussa ajassa, vaan arvio, joka voi elää tilanteen mukaan.

Ilmoitustyyppi Käsittelyaikaennuste
Sähköinen perustamisilmoitus 12 työpäivää
Sähköinen muutos yhtiön toimielimiin 4 työpäivää
Muu sähköinen muutosilmoitus 20 työpäivää
Asunto-osakeyhtiön yhtiöjärjestysmuutokset 23 työpäivää
Muut kaupparekisteri-ilmoitukset 23 työpäivää
Yrityskiinnitysasiat 18 työpäivää

Seuraa ilmoituksesi etenemistä Virre-tietopalvelun ilmoitushaussa

Hae tietoja Y-tunnuksella tai diaarinumerolla. Näet maksutta ilmoituksen saapumisajankohdan, tilan ja viimeisimmän käsittelyvaiheen. Siirry Virre-tietopalvelun ilmoitushakuun.

Ilmoituksen rekisteröinnistä lähetämme sähköpostiviestin ilmoittamaasi lisätietojen antajan tai rekisterissä olevaan yrityksen sähköpostiosoitteeseen ja postitse kaupparekisteriotteen.

Voit pyytää tiettyä rekisteröintiajankohtaa

PRH käsittelee ilmoitukset saapumisjärjestyksessä, josta poiketaan vain tärkeän syyn perusteella.

Liitä ilmoitukseen erillinen pyyntö, jos sinulla on tärkeä syy, jonka vuoksi ilmoitus täytyisi saada kaupparekisteriin ennusteen mukaista rekisteröintiajankohtaa aikaisemmin tai myöhemmin tai toivot tiettyä ajankohtaa. Kerro pyynnössä perustelu ja toivottu rekisteröintiajankohta. Huomio! Älä laita pyyntöön asioita, joiden et halua näkyvän kaupparekisterin julkisessa tietopalvelussa.

Jos teet ilmoituksen paperilomakkeella (Y-lomake), rastita myös sivun 1 kohta Rekisteröinnin ajankohtaa koskeva pyyntö kaupparekisteriin. Jos esität pyynnön vain Verohallinnolle menevillä lomakkeen sivuilla, pyyntö ei tule kaupparekisterin käsittelijän tietoon.

Voit pyytää tiettyä rekisteröintiajankohtaa myös ilmoituksen jättämisen jälkeen sähköpostilla osoitteeseen korjaukset[a]prh.fi. Kerro perustelu ja toivottu rekisteröintiajankohta sekä yrityksen nimi ja mahdollinen Y-tunnus ja se, mihin ilmoitukseen pyyntö liittyy.

PRH huomioi pyynnöt mahdollisuuksien mukaan, mutta ei vastaa niihin erikseen.

Lue lisää

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 15.01.2021