Käsittelyaikaennuste

Maaliskuu 2017

Ilmoitustyyppi Käsittelyaikaennuste
Sähköinen kaupparekisteri-ilmoitus 2 työpäivää
Kaupparekisteri-ilmoitus paperilomakkeilla 4 työpäivää
Yrityskiinnitysasiat 2 työpäivää

Käsittelyajalla tarkoitetaan aikaa, joka kuluu ilmoituksen tai hakemuksen saapumisesta ensimmäiseen asiakkaalle annettavaan päätökseen. Ensimmäinen päätös asiakkaalle voi olla ilmoituksen rekisteröinti, kirjallinen välipäätös tai puhelinyhteydenotto.

Käsittelyaikaennuste ei ole lupaus käsittelystä ilmoitetussa ajassa, vaan arvio, joka voi elää tilanteen mukaan.

Seuraa ilmoituksen käsittelytilannetta

Voit seurata yrityksen ilmoituksen käsittelyä Virre-tietopalvelun ilmoitushaulla. Haku on maksuton, mutta ilmoituksen tietoihin tutustuminen on maksullista. Siirry Virre-tietopalveluun .

Voiko ilmoitusta kiirehtiä? Voiko ilmoittaja esittää toivomuksen rekisteröintiajankohdasta? Mikä on nopein tapa saada ilmoitus käsittelyyn?

Ilmoitukset käsitellään saapumisjärjestyksessä ja tästä poiketaan vain tärkeän syyn perusteella. Ilmoituksen lähettäminen postitse on nopein reitti paperi-ilmoitusten käsittelyyn. Osoite ilmoituksen lähettämistä varten löytyy Y-lomakkeen ensimmäiseltä sivulta. Sähköisesti tehtyjen ilmoitusten käsittelyajat ovat nopeammat kuin paperi-ilmoituksissa.

Jos ilmoittajalla on painava syy, jonka vuoksi ilmoitus tulisi saada rekisteriin ennusteen mukaista rekisteröintiajankohtaa aikaisemmin tai myöhemmin, hän voi liittää ilmoitukseen tätä koskevan pyynnön. Pyynnössä tulee esittää perustelu ja toivottu rekisteröintiajankohta. Pyynnön voi esittää myös ilmoituksen jättämisen jälkeen faksilla, postilla tai sähköpostilla osoitteeseen kirjaamo(a)prh.fi. Pyynnössä on syytä mainita edellä mainittujen asioiden lisäksi yrityksen nimi ja mahdollinen y-tunnus ja mihin ilmoitukseen pyyntö liittyy.

Huom! Älä laita rekisteröintiajankohtaa koskevaa pyyntöä ilmoituksen kansilehdeksi (1.sivuksi). Pyyntö voi olla lomakkeen liitteenä tai Y-lomakkeen sivulla 2 kohdassa lisätietoja. Pyyntö, joka on esitetty vain verohallinnolle menevillä sivuilla, ei tule kaupparekisterin käsittelijän tietoon.

Pyynnöt huomioidaan mahdollisuuksien mukaan, mutta niihin ei vastata erikseen.

Lue lisää kaupparekisteri-ilmoituksen käsittelystä ja tutustu käsittelykaavioon.

Säätiörekisterin käsittelyajat

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 06.03.2017