Seuraa ilmioituksesi käsittelyä Virre-tietopalvelussa.

Mikä on ilmoituksesi käsittelytilanne?

PRH käsittelee ilmoitukset saapumisjärjestyksessä.

Miten seuraat ilmoituksesi käsittelyn etenemistä?

Näet maksutta Virre-tietopalvelussa ilmoituksen saapumisajankohdan, tilan ja viimeisimmän käsittelyvaiheen kaupparekisterissä. Hae tietoja Y-tunnuksella tai diaarinumerolla. Siirry Virre-tietopalvelun ilmoitushakuun.

Ulkoinen sivusto, avautuu uuteen välilehteen

Voit joutua korjaamaan tai täydentämään ilmoitustasi, jolloin ilmoituksesi käsittelyaika pitenee. Lue lisää ilmoituksen käsittelyvaiheista.

Ilmoituksen rekisteröinnistä lähetämme sähköpostiviestin ilmoittamaasi lisätietojen antajan tai rekisterissä olevaan yrityksen sähköpostiosoitteeseen ja postitse kaupparekisteriotteen.

Nyt käsittelyssä

Katso taulukosta ilmoitustyypeittäin, minä päivinä saapuneita ilmoituksia kaupparekisterissä käsitellään. Käsittelytilanne päivitetään viikoittain.

Ilmoitustyyppi Käsittelyssä (päivitetty 23.1.2023)
YTJ-palvelussa tehty perustamisilmoitus 13.1.2023
YTJ-palvelussa tehty asunto-osakeyhtiön perustamisilmoitus
30.12.2022
YTJ-palvelussa tehty muutos yhtiön toimielimiin 20.1.2023
Muu YTJ-palvelussa tehty muutosilmoitus 20.11.2022
Sulautumis- tai jakautumissuunnitelman ja siihen liittyvän kuulutuksen rekisteröinti 14.11.2022
Verkko- tai paperilomakkeella tehty perustamisilmoitus14.11.2022
Muut verkko- tai paperilomakkeilla tehdyt kaupparekisteri-ilmoitukset 4.11.2022
Yrityskiinnitysasiat5.1.2023

Miten pyydät tiettyä rekisteröintiajankohtaa?

PRH poikkeaa ilmoitusten käsittelyjärjestyksestä vain perustellusta syystä. Kun toivot ilmoituksellesi tiettyä ajankohtaa tai kiirehtimistä, muista perustella pyyntösi.

Huomio! Pyynnöt ovat julkisia. Älä laita pyyntöön asioita, joiden et halua näkyvän kaupparekisterin Virre-tietopalvelussa.

PRH huomioi pyynnöt mahdollisuuksien mukaan mutta ei vastaa niihin erikseen.

Ennen ilmoituksen lähettämistä

Jos teet ilmoituksen verkko- tai paperilomakkeella (Y-lomake), rastita sivun 1 kohta Rekisteröinnin ajankohtaa koskeva pyyntö kaupparekisteriin. Jos esität pyynnön vain Verohallinnolle menevillä lomakkeen sivuilla, pyyntö ei välity kaupparekisteriin.

Lisää verkko- tai paperilomakkeella tehdyn ilmoituksen liitteeksi erillinen pyyntö, jossa perustelet tarvetta rekisteröintiajankohdalle tai kiirehtimiselle.

Ilmoituksen lähettämisen jälkeen

Voit pyytää tiettyä rekisteröintiajankohtaa tai käsittelyn kiirehtimistä myös ilmoituksen jättämisen jälkeen. Toimi näin myös silloin, kun olet tehnyt ilmoituksen YTJ-palvelussa.

Lähetä pyyntö sähköpostilla. Kerro perustelu ja toivottu rekisteröintiajankohta sekä yrityksen nimi, mahdollinen Y-tunnus ja tieto, mihin ilmoitukseen pyyntö liittyy (esimerkiksi diaarinumero).

Lähetä sähköposti osoitteeseen korjaukset[a]prh.fi.

Lue lisää seuraavista:

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 23.01.2023