Vahvista, tulosta ja lähetä hakemus

Kun olet ilmoittanut hakemuksen muut tiedot, jatkat palvelussa eteenpäin.

Palvelusopimus ja käyttöehdot

LEI-tunnusta hakiessa tai aktivoitaessa vakuutat, että hakijayrityksellä tai -yhteisöllä ei ole voimassa jonkun muun kuin PRH:n myöntämää tunnusta.

Vahvistat hyväksyväsi hakijan ja PRH:n välisen palvelusopimuksen ja käyttöehdot rastimalla ruudut. Vahvistamista ei pyydetä, jos haet tunnuksen passivointia. Tutustu palvelusopimukseen ja käyttöehtoihin.

Allekirjoittajan tiedot

Kerrot aina hakemuksen allekirjoittajan nimen ja roolin. Allekirjoittaja voi olla esimerkiksi joku seuraavista:

 • yhtiön vastuuhenkilö (hallituksen jäsen, toimitusjohtaja, yhtiömies)
 • yhtiön nimenkirjoittaja (kaupparekisteriin merkitty nimenkirjoittamisoikeus tai prokura)
 • sijoitusrahaston hoitaja
 • valtuutettu (liitä mukaan valtakirja).

Tulosta, allekirjoita ja postita

Lopuksi näet yhteenvedon palvelussa antamistasi tiedoista. Jos haluat täydentää hakemusta, palaa taaksepäin painikkeesta "Edellinen".

Kun tiedot ovat oikein, tulosta hakemus, allekirjoita se ja lähetä mahdollisine liiteasiakirjoineen PRH:een

 • joko skannattuna sähköpostissa osoitteeseen LEI(at)prh.fi
 • tai kirjepostissa osoitteeseen
  Patentti- ja rekisterihallitus
  LEI-rekisteri
  00091 PRH.

Siirry LEI-palveluun tekemään hakemus.

Tee hakemus klikkaamalla tästä

Mitä hakemuksen lähettämisen jälkeen?

PRH käsittelee hakemuksesi keskimäärin muutamassa työpäivässä. Sinulle ei lähetetä erikseen päätöstä LEI-tunnuksen myöntämisestä.

Myönnetyn LEI-tunnuksen sekä myöntämisen ja tietojen päivittämisen ajankohdat näet hakemalla yrityksesi tai yhteisösi tiedot maksuttomassa YTJ-yrityshaussa. Kirjoita hakukenttään yrityksesi tai yhteisösi nimi tai Y-tunnus. Hakukentän alapuolelle ilmestyy lista hakutuloksista. Klikkaa yrityksesi tai yhteisösi Y-tunnusta ja pääset tarkempiin tietoihin. Myönnetty LEI-tunnus näkyy tietosivulla Y-tunnushistorian alapuolella kohdassa "LEI-tiedot". Siirry YTJ-yrityshakuun.

Jos hait LEI-tunnusta, PRH lähettää laskun hakemusmaksusta tunnuksen myöntämisen jälkeen. Loppusyksyn 2017 hakemusruuhkan takia laskujen lähettämisessä on nyt noin kolmen kuukauden viive.

Jos päivitit emoyhteisöjen tietoja, PRH lähettää laskun vuosimaksusta seuraavalta 12 kuukaudelta, kun tunnuksen uudistamisen määräaika lähestyy.

Jos hait tunnuksen aktivointia tai hallinnan siirtoa PRH:een, PRH lähettää laskun vuosimaksusta seuraavalta 12 kuukaudelta, kun on käsitellyt hakemuksen.


Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 23.02.2018