Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Miten malleja voi tutkia ennakkoon?

Ennen mallin rekisteröintihakemuksen jättämistä kannattaa tutkia, löytyykö mallin rekisteröinnille esteitä. Ennakkoon tutkimisesta on hyötyä, koska hakemuksen jättämisen jälkeen mallia ei juurikaan voi muuttaa. Hakemusmaksuja ei palauteta, vaikka hakemus hylättäisiin.

Jos olet kiinnostunut Suomessa voimassa olevista mallirekisteröinneistä, kannattaa joko itse tutkia malleja PRH:n Mallitietokannasta ja Euroopan unionin teollisoikeuksien viraston (EUIPO) Designview-tietokannasta. Voit myös pyytää jotain kaupallista toimijaa tekemään kattavan tutkimuksen näistä tietokannoista.

Lue tarkemmin mallin rekisteröinnin edellytyksistä

Siirry Mallitietokantaan.Avautuu uuteen välilehteen

Siirry Designview-tietokantaan.Avautuu uuteen välilehteen

Tilaa rajoitettu ennakkotutkimus PRH:lta

Teemme maksullisia mallin ennakkotutkimuksia, mutta tutkimus rajoittuu vain meidän omassa rekisterissämme oleviin ja sieltä poistettuihin malleihin. Rekisterissämme on myös vireillä olevat kansalliset rekisteröintihakemukset ja kansainväliset rekisteröinnit, joissa Suomi on kohdemaana.

Ennakkotutkimukseen ei kuulu Euroopan unionin teollisoikeuksien viraston (EUIPO) rekisteröimät yhteisömallit, jotka ovat voimassa myös Suomessa.

Ennakkotutkimuksessa etsimme sellaiset mallit, jotka tulisivat varsinaisessa rekisteröintihakemuksen käsittelyssä harkittaviksi esteenä rekisteröinnille. Emme kuitenkaan ota kantaa siihen, ovatko tutkimuksessa löydetyt mallit este rekisteröinnille.

Emme myös ota kantaa siihen, olisivatko löydetyt mallit esteenä tuotteen valmistukselle.

Kuinka tilaat ennakkotutkimuksen?

Ennakkotutkimuksen voit tilata valmiilla lomakkeella tai vapaamuotoisella hakemuksella. Liitä mukaan mahdollisimman hyvät ja selkeät kuvat tutkittavasta mallista. Yhdessä tutkimuksessa tutkitaan vain yksi malli.

Pyrimme tekemään tutkimuksen parin päivän kuluessa siitä kun olemme saaneet tilauksen. Laskutamme tutkimuksen samalla kun lähetämme tutkimuksen tulokset.

Ennakkotutkimuksen tilauslomakkeen voit lähettää sähköpostin liitteenä osoitteeseen kirjaamo@prh.fi.

Tutustu tutkimuksen hintoihin.

Siirry lomakkeisiin.

Tietosuoja

Ennakkotutkimustilausten yhteydessä henkilötietojen käsittely perustuu lakiin Patentti- ja rekisterihallituksesta ja sen 2§:ään.
Henkilötietoja käytetään vain tutkimustulosten lähettämiseen tilaajalle ja laskutukseen.
Tietoja säilytetään 5 vuotta.

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 04.11.2020