Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Ideoita tuotekehitykseen

Patentti julkistetaan patenttijulkaisussa, joka on jäsennelty ja kattava esitys keksinnöstä. Patenttijulkaisu on sekä juridinen asiakirja että tekninen julkaisu, jossa esitetään tekniikan taso patentin hakuajankohtana, tekniikassa esiintyvä ongelma ja ongelman ratkaisu konkreettisine suoritusesimerkkeineen. Patenttiasiakirjat muodostavat maailman laajimman teknisen tiedon lähteen.

Käytännössä kaikki maailman teknisesti ja taloudellisesti merkittävät ratkaisut on kuvattu patenttijulkaisukokoelmissa. Niistä löytyvistä lähes 100 miljoonasta asiakirjasta vain osa on voimassa olevia patentteja, joten loput esitetyt ratkaisut ovat vapaasti käytettävissä joko sellaisenaan tai uuden kehityksen pohjaksi.

Julkaisemme kaikki kansalliset patentit ja julkiseksi tulleet hakemukset sekä Suomessa voimaan saatetut eurooppapatentit omissa tietokannoissamme ja Espacenet-palvelun suomalaisessa tietokannassa. Nämä tiedot ovat käytettävissäsi monilla eri tavoin, esimerkiksi tuotekehityksessä ja kilpailijaseurannassa.

Lue lisää tietokannoista.

Hyödynnä patenttitietoa tuotekehityksessä

Tietokannoista löytyvää patenttitietoa kannattaa hyödyntää kaikissa tuotekehitysprosessin vaiheissa. Patenttiselvitysten luonteeseen kuuluu, että ne tarkentuvat ja syvenevät sitä mukaa kun tuotekehitysprosessi etenee. Tämä merkitsee sitä, että patenttiselvityksiä voidaan tarvita useaan otteeseen ja eri näkökulmista uuden tuotteen tai valmistusmenetelmän suunnittelun tarkentuessa kohti lopullista muotoaan.

Tuotekehitysprosessin alkupuolen päätökset ovat ratkaisevia. Jos projekti suuntautuu sellaisen tekniikan tutkimiseen tai teknisen ratkaisun etsintään, joka lopulta osoittautuu jo aiemmin tunnetuksi, on käytetty sekä aikaa että rahaa turhaan. Pahimmassa tapauksessa voi tuotekehityksen lopputulos olla toisen yrityksen omaisuutta eli suojattu patentilla toisen yrityksen käyttöön. Kannattaa siis selvittää aiemmin tehdyt patenttihakemukset ja ennestään tunnettu tekniikka mahdollisimman ajoissa. Voit myös tilata uutuustutkimuksen tai tekniikan tason selvityksen PRH:sta.

Tutustu tutkimuspalveluhimme.

Ideasta tuotteeksi ja markkinoille

Kuvassa näet palvelumme, joita voit hyödyntää tuotekehityksen eri vaiheissa. Klikkaa kuvan eri kohtia ja lue tarkemmin kyseisestä palvelusta.

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 07.06.2019