Tavaramerkin hinnastot ja maksuohjeet

Tavaramerkkihakemusten ja -rekisteröintien hinnasto

Hakemusmaksujen maksaminen on hakemuksen vireilletulon ehdoton edellytys. Maksetun summan tulee sisältää mahdolliset pankkikulut. Kopio maksukuitista on liitettävä hakemukseen. Hakemusmaksuja ei palauteta hakijalle, vaikka hakemus hylätään tai jätetään sillensä. Maksuja ei palauteta myöskään silloin, kun hakija itse peruuttaa hakemuksensa. Nämä julkisoikeudelliset maksut ovat arvonlisäverottomia.

Maksut perustuvat työ- ja elinkeinoministeriön Patentti- ja rekisterihallituksen maksullisista suoritteista antamaan asetukseen (1090/2018).

Laajalti tunnettuihin tavaramerkkeihin liittyvä hinnasto

Maksut perustuvat Patentti- ja rekisterihallituksen 6. päivänä kesäkuuta 2007 antamaan päätökseen, jolla on perustettu laajalti tunnettuja tavaramerkkejä koskeva luettelo. Hakemusmaksun maksaminen on hakemuksen vireille tulon ehdoton edellytys. Kopio maksukuitista on liitettävä hakemukseen. Hakemusmaksua ei palauteta hakijalle, vaikka hakemus ei johtaisi luettelomerkintään. Maksuja ei palauteta myöskään silloin, kun hakija itse peruuttaa hakemuksensa. Kun virasto on käsitellyt hakemuksen ja hyväksyy sen luetteloon, tulee hakijan maksaa vielä luetteloon merkintämaksu. Nämä liiketaloudelliset maksut sisältävät arvonlisäveroa 24 %.

Tavaramerkkitutkimusten ja -tiedonhakujen hinnasto

Maksut perustuvat Patentti- ja rekisterihallituksen antamaan päätökseen, joka on annettu työ- ja elinkeinoministeriön Patentti- ja rekisterihallituksen maksullisista suoritteista antaman asetuksen nojalla. Nämä liiketaloudelliset maksut sisältävät arvonlisäveroa 24 %.

Tutkimustulokset ja -raportit toimitetaan postitse tavallisena kirjeenä. Lasku lähetetään erikseen.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 02.01.2019