Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Tavaroiden ja palvelujen ilmoittaminen

Hakemuksessa täytyy ilmoittaa ne tavarat ja palvelut, joiden osalta tavaramerkille halutaan hakea suojaa. Jotta tavaramerkin suojan ala olisi selkeä, tulee hakemuksessa olla sellainen tavara- ja palveluluettelo, jossa haettavat tavarat ja palvelut on yksilöity.

Ilmoita tavara- ja palveluluettelo sillä kielellä, jonka valitset hakemuksen kieleksi. Hakemuksen kieli voi olla suomi, ruotsi tai englanti.

Huomaa, että sähköisessä hakemuksessa voit vaihtaa käyttöliittymän kieltä ilman, että se vaikuttaa hakemuskieleen.

Tavaroiden ja palveluiden luokittelu

Tavarat ja palvelut on jaoteltu 45 luokkaan, joista 1-34 käsittää tavaroita ja 35-45 käsittää palveluita. Luokat sisältävät nimikkeitä. Haettavien luokkien määrä vaikuttaa hakemuksen hintaan. Nimikkeiden määrällä ei ole vaikutusta hakemuksen hintaan.

Oikein luokiteltu ja hakijan tarpeet huomioon ottava tavaramerkki helpottaa käsittelyä ja palvelee tavaramerkin omistajaa paremmin.

Tutustu tarkemmin luokitukseen.

Tavaroiden ja palveluiden ilmoittaminen sähköisessä palvelussa

Sähköinen palvelu sisältää työkalun, joka auttaa tavaroiden ja palveluiden luokittelussa ja ilmoittamisessa. Ilmoita haluamasi tavarat ja palvelut luokittain. Jos tietty tavara tai palvelu ei löydy palvelusta, voit täydentää vapaamuotoisen nimikkeen luokkaan, johon uskot nimikkeen kuuluvan.

Huomaathan, että palvelun automaattisesti tarjoamat nimikkeet ovat valmiiksi oikein luokiteltuja ja hyväksyttävissä. Tämä nopeuttaa hakemuksen käsittelyä.

Vireille tulon jälkeen luetteloa ei voi laajentaa

Hakemuksen vireille tulon jälkeen tavara- ja palveluluetteloa ei voi laajentaa koskemaan mitään sellaista uutta, mitä luettelossa ei alun perin ollut. Sen sijaan tavaroiden tai palveluiden supistaminen ja täsmentäminen on mahdollista.

Apua TMClass-tietokannasta

EU:n teollisoikeuksien viraston EUIPOn TMClass-tietokannasta voit katsoa, millaisia tavaroiden tai palveluiden nimikkeitä on hyväksytty kuhunkin luokkaan. Siirry TMClassiin.Avautuu uuteen välilehteen

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 08.06.2021