Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Asiamiestutkinto

Teollisoikeusasiamieslautakunta järjestää seuraavan asiamiestutkinnon Haaga-Helian Pasilan toimipisteessä 14.-15.10.2024.

Tutkinto koostuu kaikille osallistujille yhteisestä osasta sekä osallistujan valitsemasta yhdestä tai useammasta teollisoikeuskohtaisesta osasta:

  1. Yhteisessä osassa on teollisoikeusjärjestelmää ja asiamiestoiminnan eettisyyttä koskevat erilliset osa-alueet.
  2. Teollisoikeuskohtaisessa osassa on patenttioikeutta, tavaramerkkioikeutta ja mallioikeutta koskevat valinnaiset osa-alueet.

Asiamiestutkinnon tarkoituksena on varmistaa teollisoikeudellisten palveluiden ja teollisoikeudellisia toimeksiantoja hoitavien henkilöiden ammattipätevyyden taso. Tavoitteena on, että tutkinnon suorittanut henkilö tuntee asiamiestoiminnan kannalta keskeisen lainsäädännön, osaa soveltaa sitä ja hallitsee teollisoikeudellisten toimeksiantojen edellyttämät käytännön toimet.

Asiamiestutkintoon osallistumisen edellytykset

  • Asiamiestutkintoon osallistuvalta edellytetään riittävää, kuitenkin vähintään yhden vuoden kokemusta, ja tietopohjaa kyseiseen teollisoikeusalaan kuuluvien tehtävien hoitamiseen.
  • Patenttiasiamiestutkintoon osallistujalta vaaditaan ylempi korkeakoulututkinto tekniikan alalta tai muu soveltuva korkeakoulututkinto.
  • Tavaramerkkiasiamies- tai mallioikeusasiamiestutkintoon osallistuvalta vaaditaan oikeustieteen ylempi korkeakoulututkinto tai muu soveltuva korkeakoulututkinto.
  • Samat koulutusvaatimukset pätevät myös pelkän yhteisen osan suorittamiseen.

Asiamiestutkintoon osallistuvilta peritään työ- ja elinkeinoministeriön Patentti- ja rekisterihallituksen maksullisista suoritteista antamaan asetukseen perustuen seuraavat maksut:

  • Yhteinen osa 430 €
  • Teollisoikeuskohtainen osa 220 €

Asiamiestutkintoon ilmoittautuminen

Asiamiestutkinnon ilmoittautumisaika on 14.6.-14.8.2024.

Lomake ja ohjeet ilmoittautumiseen (pdf, 256.7 kt).

Asiamiestutkinnon osat

Lue lisää tutkinnon eri osista:

Yhteinen osa

Teollisoikeuskohtaiset osat

Lisätiedot

Teollisoikeusasiamieslautakunnan sihteeri

Satu Laakso
Puhelin: 029 509 5621
Sähköposti: satu.laakso(at)prh.fi


Tutustu asiamiestutkintorekisterin tietosuojaselosteeseen.Avautuu uuteen välilehteen

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 21.05.2024