Tietoa PRH:sta

Toimimme yritysten ja yhteisöjen hyväksi.

Rekisteröimme yritykset, yhdistykset, säätiöt ja muut yhteisöt sekä yrityskiinnitykset ja LEI-tunnukset. Tutkimme ja myönnämme patentit ja hyödyllisyysmallit. Rekisteröimme tuotteille ja palveluille tavaramerkin sekä muotoilulle mallisuojan. Huolehdimme tilintarkastajien hyväksymisestä ja valvonnasta. Valvomme säätiöiden toimintaa ja tekijänoikeuden yhteishallinnointia.

Neuvomme ja koulutamme asiakkaitamme. Tarjoamme tietoa yrityksistä, yhteisöistä ja aineettomista oikeuksista. Lue lisää palveluistamme.

Olemme myös kansainvälisten PCT-patenttihakemusten uutuustutkimusviranomainen (ISA) ja patentoitavuuden esitutkimusviranomainen (IPEA).

PRH kuuluu työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) hallinnonalaan. Neuvottelemme vuosittain ministeriön kanssa toimintamme tulostavoitteet. PRH on nettobudjetoitu virasto, mikä tarkoittaa sitä, että katamme noin 95 prosenttia menoistamme omilla palvelutuloillamme.

PRH:n yhteydessä toimii teollisoikeusasiamieslautakunta. Se vastaa teollisoikeudellisia toimeksiantoja hoitavien asiamiesten auktorisointimenettelystä. Lue lisää teollisoikeusasiamieslautakunnasta.

PRH:n yhteydessä toimii myös ratkaisutoiminnassaan itsenäinen tilintarkastuslautakunta. Lue lisää tilintarkastuslautakunnasta.

Avainlukuja

  • Kaupparekisteriin rekisteröidään vuosittain yli 30 000 uutta yritystä.
  • Yhdistysrekisterissä on noin 105 000 yhdistystä.
  • Patenttihakemuksia saapuu vuosittain lähes 2 000.
  • Tavaramerkkirekisteriin saapuu hakemuksia kuukausittain yli 300.

Ajankohtaista

Miten käsittelemme henkilötietoja?

Käsittelemme henkilötietoja lakiin tai henkilön antamaan suostumukseen perustuen.

Käytämme pääsääntöisesti ilmoituksessa tai hakemuksessa annettuja henkilötietoja, jotka koskevat ilmoittajaa itseään ja muita. Näitä tietoja ovat esimerkiksi nimi ja osoite sekä muut perustiedot. Tietoja saadaan myös viranomaisilta.

Tietosuojaselosteessa kuvataan rekisterin henkilötietojen käsittelyssä keskeiset asiat.