Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Tietoa PRH:sta

Toimimme yritysten ja yhteisöjen hyväksi.

Rekisteröimme yritykset, yhdistykset, säätiöt ja muut yhteisöt sekäyrityskiinnitykset ja LEI-tunnukset. Tutkimme ja myönnämme patentit jahyödyllisyysmallit. Rekisteröimme tuotteille ja palveluille tavaramerkinsekä muotoilulle mallisuojan. Huolehdimme tilintarkastajienhyväksymisestä ja valvonnasta. Valvomme säätiöiden toimintaa ja tekijänoikeuden yhteishallinnointia.

Neuvomme ja koulutamme asiakkaitamme. Tarjoamme tietoa yrityksistä, yhteisöistä ja aineettomista oikeuksista. Lue lisää palveluistamme.

Olemme myös kansainvälisten PCT-patenttihakemustenuutuustutkimusviranomainen (ISA) ja patentoitavuudenesitutkimusviranomainen (IPEA).

PRH kuuluu työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) hallinnonalaan. Neuvottelemme vuosittain ministeriön kanssa toimintamme tulostavoitteet. PRH on nettobudjetoitu virasto, mikä tarkoittaa sitä, että katamme noin 95 prosenttia menoistamme omilla palvelutuloillamme.

PRH:n yhteydessä toimii teollisoikeusasiamieslautakunta. Se vastaa teollisoikeudellisia toimeksiantoja hoitavien asiamiesten auktorisointimenettelystä. Lue lisää teollisoikeusasiamieslautakunnasta.

PRH:n yhteydessä toimii myös ratkaisutoiminnassaan itsenäinen tilintarkastuslautakunta. Lue lisää tilintarkastuslautakunnasta.

Avainlukuja

  • Kaupparekisteriin rekisteröidään vuosittain yli 30 000 uutta yritystä.
  • Yhdistysrekisterissä on noin 105 000 yhdistystä.
  • Patenttihakemuksia saapuu vuosittain lähes 2 000.
  • Tavaramerkkirekisteriin saapuu hakemuksia kuukausittain yli 300.