Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Saavutettavuusseloste: Yhdistysrekisterin tietopalvelu

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) tekee jatkuvasti työtä palvelun saavutettavuuden parantamiseksi. Päivitämme tätä selostetta sitä mukaa kuin puutteita korjataan.

PRH pyrkii takaamaan "Yhdistysrekisterin tietopalvelun" saavutettavuuden lain mukaisesti (laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 306/2019Avautuu uuteen välilehteen ).

Saavutettavuusselosteen laatiminen

Tämä seloste on laadittu 3.6.2020. Seloste perustuu:

 • kolmannen osapuolen tekemään arviointiin
 • PRH:n omaan arvioon siitä, että suurin osa kolmannen osapuolen tekemän arvioinnin puutteista on korjattu kolmannen osapuolen ohjeiden mukaisesti.

Selostetta tarkistettiin viimeksi 30.1.2024.

Mikä on saavutettavuuden tila?

Tämä verkkopalvelu täyttää lain vaatimukset osittain (laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 306/2019 Avautuu uuteen välilehteen). Vaatimusten noudattamatta jättämiset on lueteltu alla.

Ei-saavutettava sisältö

Alla mainittu sisältö ei ole saavutettavissa seuraavista syistä:

Lain digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 306/2019 noudattamatta jättäminen.

Alla oleva sisältö tai toiminnot eivät ole vielä vaatimusten mukaisia (WCAG-kriteerien mukaan).

 1. (WCAG 1.1.1, 2.4.6) Kuvalinkkien ja painikkeiden tekstivastineissa on puutteita.
 2. (WCAG 1.3.1) HTML-otsikkotasoja on käytetty pääsääntöisesti oikein. Joillakin sivuilla tasojen käyttö ei kuitenkaan ole loogista.
 3. (WCAG 2.4.7) Joissain sivuston elementeissä on ongelmia näkyvän kohdistuksen kanssa.
 4. (WCAG 1.3.1, 4.1.2) Ostetut tuotteet -sivulla painikkeilla ei ole valittua tilaa merkittynä ohjelmallisesti.
 5. (WCAG 1.3.1) Taulukoissa sivun valittu tila ei käy ilmi ruudunlukijakäyttäjälle.
 6. (WCAG 1.3.2) Ruudunlukijalle luetaan rekisteröitymiseen liittyvät ohjeet vasta rekisteröitymislomakkeen jälkeen, jolloin ne jäävät helposti huomaamatta.
 7. (WCAG 1.4.3, 1.4.11) Tekstin ja taustan välisissä kontrasteissa havaittiin puutteita.
 8. (WCAG 1.4.4) Osa visuaalisista elementeistä ei skaalaudu siististi, kun vain tekstiä suurennetaan 200 % normaalia isommaksi.
 9. (WCAG 1.4.10) Osa visuaalisista elementeistä ei skaalaudu siististi ilman kahden suunnan vieritystä näytölle, joka on 320 CSS-pistettä leveä ja 256 CSS-pistettä korkea (vastaa 400 % zoomia 1280 x 1024 pisteen näytöllä).
 10. (yleinen saavutettavuus) Kaikki virheviestit on esitetty rakenteellisesti omana yhden kohdan listanaan, kun niiden tulisi olla yhdessä listassa.
 11. (WCAG 2.4.6) Rekisteröitymisen vahvistusilmoituksen painikkeen aria-labelina on "Sulkea", mikä kuulostaa suomeksi oudolta.
 12. (yleinen saavutettavuus) Päivämääräkentistä puuttuu näkyvät nimilaput. Päättyen-kenttien nimilapuissa on kirjoitusvirhe: “pttyen".
 13. (WCAG 1.3.5) Palvelussa on lomakekenttiä, joilla kerätään käyttäjän henkilötietoja, mutta niiden tarkkaa tarkoitusta ei ole määritelty.
 14. (WCAG 1.4.1, yleinen saavutettavuus) Linkkejä on vaikea erottaa leipätekstistä niiden ollessa saman värisiä, koska erottimena on pelkkä lihavointi.
 15. (WCAG 2.2.1) Tuotteen ostoskoriin lisäämistä osoittava ilmoitus katoaa näkyvistä, vaikka osoitin on sen päällä tai sulkemispainike kohdistuksessa.


PRH pyrkii korjaamaan ei-saavutettavan sisällön saavutettavaksi vuosien 2024-2025 aikana.

Miten voit antaa palautetta puutteista saavutettavuudessa?

Jos huomaat yhdistysrekisterin tietopalvelussa puutteita saavutettavuudessa, niin anna ensin palautetta meille PRH:een. Vastaukseen voi kulua 14 päivää. PRH:n palauteryhmä vastaa palautteiden käsittelystä. Siirry antamaan palautetta prh.fi:ssä olevista saavutettavuutta koskevista puutteista.

Jos et ole tyytyväinen PRH:lta saamaasi vastaukseen tai et saa PRH:lta vastausta lainkaan 14 päivän aikana, voit tehdä ilmoituksen saavuttavuutta valvovalle viranomaiselle Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.Avautuu uuteen välilehteen

Etelä-Suomen aluehallintoviraston yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
saavutettavuusvaatimukset.fi Avautuu uuteen välilehteen
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 31.01.2024