Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Saavutettavuusseloste: YTJ:n yritys- ja yhteisöhaku

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) tekee jatkuvasti työtä palvelun saavutettavuuden parantamiseksi. Päivitämme tätä selostetta sitä mukaa kuin puutteita korjataan.

PRH pyrkii takaamaan YTJ:n yritys- ja yhteisöhaun saavutettavuuden lain mukaisesti (laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 306/2019Avautuu uuteen välilehteen).

Saavutettavuusselosteen laatiminen

Tämä seloste on laadittu 28.3.2023. Seloste perustuu:

  • kolmannen osapuolen tekemään arviointiin
  • PRH:n omaan arvioon siitä, että kolmannen osapuolen tekemässä arvioinnissa havaitut puutteet on korjattu kolmannen osapuolen ohjeiden mukaisesti.

Selostetta tarkistettiin viimeksi 14.8.2023.

Mikä on saavutettavuuden tila?

Tämä verkkopalvelu täyttää lain vaatimukset osittain (laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 306/2019Avautuu uuteen välilehteen).

Vaatimusten noudattamatta jättämiset on lueteltu alla.

Ei-saavutettava sisältö

Palvelun käyttäjä voi tulostaa hakemansa tiedot tiedostoina verkkoselaimessa. Tulostettaviin tiedostoihin liittyy seuraavia saavutettavuuspuutteita, jotka johtuvat verkkoselaimesta ja mahdollisesta ruudunlukijaohjelmasta:

  1. Tulostettavien tiedostojen useammalle sivulle ulottuvat taulukot: NVDA-ruudunlukijaohjelmassa tällaisten taulukoiden sarakeotsikot luetaan yhtä monta kertaa kuin on taulukon kattavia sivuja.
  2. Tulostettavien tiedostojen metatiedot: palveluun ei ole mahdollista määrittää tulostettavan tiedoston metatietoja (esimerkiksi tiedoston kieltä, otsikkoa tai nimeä sekä kirjanmerkkejä)

PRH:n ei ole mahdollista korjata edellä mainittuja puutteita, koska ne johtuvat ruudunlukijaohjelmien ja verkkoselainten ominaisuuksista.

Miten voit antaa palautetta puutteista saavutettavuudessa?

Jos huomaat YTJ-yrityshaussa puutteita saavutettavuudessa, niin anna ensin palautetta meille PRH:een. Vastaukseen voi kulua 14 päivää. PRH:n palauteryhmä vastaa palautteiden käsittelystä. Siirry antamaan palautetta saavutettavuutta koskevista puutteista.

Jos et ole tyytyväinen PRH:lta saamaasi vastaukseen tai et saa PRH:lta vastausta lainkaan 14 päivän aikana, voit tehdä ilmoituksen saavuttavuutta valvovalle viranomaiselle Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.Avautuu uuteen välilehteen

Etelä-Suomen aluehallintovirasto yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fiAvautuu uuteen välilehteen
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 22.08.2023