Muiden yritysmuotojen tilinpäätös kaupparekisteriin

Tässä on ohjeet tilinpäätöksen ilmoittamiseen kaupparekisteriin seuraaville yritysmuodoille:

  • säästöpankki
  • vakuutusyhdistys
  • hypoteekkiyhdistys
  • eurooppalainen taloudellinen etuyhtymä.

Milloin ilmoitat?

llmoita tilinpäätös kaupparekisteriin 6 kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä.

Kuka ilmoittaa?

Yrityksen kaupparekisteriin merkitty vastuuhenkilö allekirjoittaa ilmoituksen. Prokura ei riitä kaupparekisteri-ilmoituksen allekirjoittamiseen. Lue lisää YTJ-palvelussa allekirjoittamisesta ytj.fi-sivuilta.

Ulkoinen sivusto, avautuu uuteen välilehteen

Joku toinen voi tehdä tilinpäätösilmoituksen valmiiksi ilman valtuutusta ja pyytää tämän jälkeen allekirjoittajaa käymään YTJ-palvelussa allekirjoittamassa ilmoituksen. Lue toisen tekemän ilmoituksen allekirjoittamisesta ytj.fi-sivulla.

Allekirjoittamiseen oikeutettu voi valtuuttaa jonkun muun allekirjoittamaan ilmoituksen. Lue lisää YTJ-palvelussa valtuuttamisesta ytj.fi-sivuilta.

Katso allekirjoittamiseen oikeutetuista myös yritys- ja yhteisötietolain 14 §. Lue lisää yritys- ja yhteisötietolain 14 §:sta Finlex-säädöstietopankissa.

Eurooppalainen taloudellinen etuyhtymä ei voi allekirjoittaa ja valtuuttaa ilmoituksia YTJ-palvelussa. Tee ilmoitus paperilomakkeella.

Mitä maksaa?

Ilmoittaminen on maksutonta.

Siirry ohjeeseen: Tilinpäätös myöhässä.

Miten ilmoitat?

Tee ilmoitus netissä YTJ-palvelussa. Tarvitset suomalaisen henkilötunnuksen ja lisäksi joko henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen tai sirullisen henkilökortin (HST-kortti).

Palvelu ohjaa ilmoituksen teossa. Täytä pyydetyt tiedot ja liitä mukaan tarvittavat liitteet.

Huomio! Kaikki ilmoittamasi tiedot ja asiakirjat sekä palvelun luoma ilmoitusasiakirja ovat julkisia ja kaikkien saatavilla. Älä kirjoita tai liitä ilmoitukseen tietoja, joissa on henkilötunnuksia, kotiosoitteita tai salassa pidettäviä tietoja (kuten terveystietoja tai liikesalaisuuksia).

Siirry YTJ-palveluun ilmoittamaan tilinpäätös kaupparekisteriin.

Siirry ilmoittamaan tilinpäätös kaupparekisteriin

Huomaa: Ilmoittaminen YTJ-palvelussa ei ole mahdollista eurooppalaiselle taloudelliselle etuyhtymälle. Tee ilmoitus silloin paperilomakkeella. Jos teet ilmoituksen paperilomakkeella, käsittelyaika on pitempi kuin YTJ-palvelussa ilmoitettaessa. Siirry paperilomakkeen ohjeisiin.

Mitä rekisteröinnin jälkeen?

Saat rekisteriotteen yritys- ja yhteisötietojärjestelmään (YTJ) merkittyyn yrityksen postiosoitteeseen, kun tilinpäätös on rekisteröity.

Tilinpäätöksen tiedot ovat julkisia, ja ne löytyvät PRH:n Virre-palvelusta. Siirry Virre-palveluun.

Myös erilaiset palveluntarjoajat käyttävät tilinpäätöstietoja. Lue PRH:n yhteistyökumppaneista, jotka tarjoavat tilinpäätöstietoja.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 25.10.2022