Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Asunto-osakeyhtiö: kaupparekisteritiedot ajan tasalle ennen osakeluettelon siirtoa

Kaikkien ennen vuotta 2019 perustettujen asunto-osakeyhtiöiden täytyy siirtää osakeluettelonsa Maanmittauslaitoksen ylläpitämään huoneistotietojärjestelmään. Osakeluettelon siirto on maksuton, kun yhtiö tekee sen viimeistään 31.12.2023.

Jotta osakeluettelon siirtäminen huoneistotietojärjestelmään sujuisi mutkitta, seuraavien tietojen täytyy ensin olla ajan tasalla kaupparekisterissä:

  • hallituksen jäsenet ja puheenjohtaja sekä mahdollinen isännöitsijä
  • yhtiöjärjestys
  • yhtiön osoitetiedot.

Yhtiön rekisteröidyt tiedot kannattaa tarkistaa ja päivittää saman tien. Tutustu asunto-osakeyhtiön muistilistaan ennen osakeluettelon siirtoa.

Muutosilmoituksen käsittely PRH:ssa voi ilmoitettavasta asiasta ja ilmoituskanavasta riippuen kestää muutamasta päivästä useaan viikkoon. Tutustu käsittelyaikoihin prh.fi-sivulla.

Näin tarkistat yhtiön kaupparekisteritiedot

Tarkista yhtiön rekisteröidyt tiedot PRH:n Virre-tietopalvelussa, jossa voit maksutta ladata yhtiön sähköisen kaupparekisteriotteen.

Voit tarvittaessa myös ostaa Virre-palvelusta yhtiöjärjestyksen (sähköiset yhteisösäännöt) verkkopankkitunnuksin tai luottokortilla.

Siirry Virre-tietopalveluun.Avautuu uuteen välilehteen

Päivitä tiedot YTJ-palvelussa

Jos tiedot ovat vanhentuneet tai puutteelliset, tee muutosilmoitus netissä YTJ-palvelussa. Netissä tehty ilmoitus käsitellään nopeammin ja on edullisempi kuin ilmoitettaessa paperilomakkeilla (Y-lomake).

Siirry YTJ-palveluun.Avautuu uuteen välilehteen


Lisätiedot

Kaupparekisterin neuvonta
puh. 029 509 5900
ma–pe klo 9.00–15.00

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 14.09.2023