Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Asunto-osakeyhtiö: kaupparekisteriasioiden muistilista ennen osakeluettelon siirtoa

Ennen vuotta 2019 perustettujen asunto-osakeyhtiöiden täytyy siirtää osakeluettelonsa Maanmittauslaitoksen pitämään huoneistotietojärjestelmään. Siirto on maksuton, kun yhtiö tekee sen viimeistään 31.12.2023.

Jotta osakeluettelon siirtäminen huoneistotietojärjestelmään sujuisi mutkitta, seuraavien tietojen täytyy ensin olla ajan tasalla kaupparekisterissä:

Toimi näin ennen osakeluettelon siirtoa

  1. Tarkista yhtiön kaupparekisteritiedot.
  2. Päivitä tiedot, jos ne eivät ole ajan tasalla.

1. Tarkista yhtiön kaupparekisteritiedot

Tarkista yhtiön kaupparekisteritiedot PRH:n Virre-tietopalvelusta lataamalla maksutta sähköinen kaupparekisteriote. Siirry Virre-tietopalvelun yrityshakuun.Avautuu uuteen välilehteen

Huomaa: Jos sähköinen kaupparekisteriote ei avaudu laitteellasi, salli ponnahdusikkunat selaimen asetuksissa ja yritä uudelleen.

Voit tarvittaessa myös ostaa Virre-palvelusta yhtiöjärjestyksen (sähköiset yhteisösäännöt) verkkopankkitunnuksin tai luottokortilla.

2. Päivitä tiedot, jos ne eivät ole ajan tasalla

Päivitä tiedot tekemällä muutosilmoitus kaupparekisteriin. Huomaa, että osoitteenmuutos tehdään erillisellä ilmoituksella.

Muutosilmoituksen voi tehdä yhtiön hallituksen jäsen tai isännöitsijä.

Tee ilmoitus netissä YTJ-palvelussa. Silloin ilmoitus on edullisempi ja käsitellään nopeammin kuin jos ilmoitat paperilomakkeilla (Y-lomake).

YTJ-palveluun kirjautumiseen tarvitset suomalaisen henkilötunnuksen ja lisäksi joko henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen tai sirullisen henkilökortin (HST-kortti).

YTJ-palvelu laskee käsittelymaksun automaattisesti, ja maksu suoritetaan palvelussa ilmoituksen allekirjoittamisen jälkeen. Asunto-osakeyhtiö voi maksaa antamalla verkkolaskuosoitteen. Muita maksutapoja ovat verkkopankki ja luottokortti.

Hallituksen ja isännöitsijän tietojen muuttaminen

Ilmoitus on maksullinen.

Katso ohjeet ja ilmoita YTJ-palvelussa:

Osoitteen ja muiden yhteystietojen muuttaminen

Huomaa, että osoitteenmuutosilmoituksen voi allekirjoittaa vain rekisteriin merkitty hallituksen jäsen tai isännöitsijä.

Osoitteenmuutos on maksuton.

Katso ohjeet ja ilmoita YTJ-palvelussa:

Yhtiöjärjestyksen muuttaminen

Ilmoitus on maksullinen.

Huomaa, että yhtiöjärjestyksen muodolla (muutetaanko yhtiöjärjestys uuteen sähköiseen muotoon) voi olla merkitystä osakeluettelon siirrossa. Tarkista Maanmittauslaitoksen ohjeet ennen kuin muutat yhtiöjärjestyksen uuteen sähköiseen muotoon.

Katso ohjeet ja ilmoita YTJ-palvelussa:

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 15.09.2023