Muutosilmoitus

Asunto-osakeyhtiön täytyy tehdä muutosilmoitus kaupparekisteriin, jos rekisteröidyt tiedot muuttuvat. Esimerkiksi henkilövaihdoksista täytyy ilmoittaa viipymättä.

Tietyissä tilanteissa yhtiön täytyy ilmoittaa myös uusia asioita, kuten silloin, kun yhtiö valitsee isännöitsijän ensimmäistä kertaa.

Miksi täytyy ilmoittaa?

Kaupparekisteritietoja käytetään paljon yhtiöiden edustajien ja taustatietojen tarkistamiseen. Ilmoittamalla yhtiö varmistaa, että kaupparekisteristä on saatavilla yhtiön tosiasiallista tilannetta vastaavaa tietoa.

Huoneistotietojärjestelmän taloyhtiöille tarjoamat palvelut tarkastavat kaupparekisteristä, onko käyttäjä yhtiössä esimerkiksi isännöitsijänä tai taloyhtiön hallituksen puheenjohtajana. Lue lisää Maanmittauslaitoksen pitämästä huoneistotietojärjestelmästä osakehuoneistorekisteri.fi-sivuilta.

Myös taloyhtiöiden yhteystiedot, kuten postiosoite ja sähköpostiosoite, haetaan kaupparekisteristä. Maanmittauslaitos käyttää näitä tietoja, kun se ilmoittaa taloyhtiölle omistuksen rekisteröinnistä huoneistotietojärjestelmään. Lue lisää yhteystietojen muuttamisesta.

Muista, että yhtiö voi noudattaa uutta yhtiöjärjestystä vasta rekisteröintipäivästä alkaen.
Tarkasta yhtiön voimassa olevat kaupparekisteritiedot ennen muutosilmoituksen tekemistä. Näin näet heti, mitkä tiedot vaativat muuttamista ja mitä tietoja on lisättävä. Voit tutkia yrityksesi tietoja Virre-tietopalvelusta. Siirry Virre-palveluun.

Muutosilmoituksesta heti tieto sähköpostiin

Jos olet ilmoittanut asunto-osakeyhtiön toimivan sähköpostiosoitteen kaupparekisteriin, osoitteeseen lähetetään automaattisesti sähköpostiviesti, kun yhtiön muutosilmoitus on saapunut kaupparekisteriin. Lue lisää, miten voit seurata tietojen muutoksia.

Miten teet muutosilmoituksen?

Tee ilmoitus sähköisesti netin YTJ-palvelussa. Tarvitset suomalaisen henkilötunnuksen ja lisäksi joko henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen tai sirullisen henkilökortin (HST-kortti).

Tutustu netissä ilmoittamisen opasvideoihin YouTube-kanavallamme. Siirry katsomaan opasvideoita.


Siirry YTJ-palveluun tekemään ilmoitus.

Mitä ilmoittaminen maksaa?

Kun teet ilmoituksen netissä, YTJ-palvelu laskee ilmoituksen hinnan automaattisesti. Maksat palvelussa verkkopankkitunnuksilla tai luottokortilla tai antamalla verkkolaskuosoitteen.

Jos ilmoitat paperilomakkeella, käsittelyaika on pitempi ja hinta yleensä kalliimpi kuin netissä ilmoitettaessa. Maksat käsittelymaksun ennen ilmoituksen postittamista.

Tutustu kaupparekisterin käsittelymaksujen hinnastoon.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 18.10.2019