Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Yritys: kaupparekisteriin merkintä, jos edunsaajatiedot eivät ole ajan tasalla

PRH huolehtii tosiasiallisia edunsaajia koskevien tietojen ajantasaisuudesta kaupparekisterissä. PRH tekee nyt yrityksen tietoihin merkinnän, jos PRH:een tulleen valvontailmoituksen perusteella yrityksen edunsaajatiedoissa on puutteita tai epäjohdonmukaisuuksia, eikä yritys tarkista tietoja määräajassa.

Pankki, tilitoimisto tai muu rahanpesulain mukainen ilmoitusvelvollinen tekee PRH:een valvontailmoituksen, jos sen saamat tiedot eroavat yrityksen kaupparekisteriin merkityistä edunsaajatiedoista.

PRH lähettää valvontailmoituksen kohteena olevalle yritykselle kirjeen, jossa yritystä pyydetään vahvistamaan kaupparekisterin tiedot tai korjaamaan puutteet. Lue lisää kirjeestä ja edunsaajatietoja koskevasta merkinnästä.

Toimi näin, jos saat PRH:n kirjeen

Jos saat PRH:lta edunsaajatietojen valvontailmoitusta koskevan kirjeen, tarkista yrityksen edunsaajatiedot YTJ-palvelussa. Tarkista erityisesti henkilöt, omistusosuudet ja äänioikeusosuudet.

Tosiasialliset edunsaajat ovat useimmissa tapauksissa yrityksen omistajia. Lue lisää edunsaajista.

Ilmoita muuttuneet tiedot tai vahvista, että tiedot ovat oikein ja merkitse ne tarkistetuiksi.

Siirry YTJ-palveluun.Avautuu uuteen välilehteen

Mitä seurauksia, jos yritys ei toimi määräajassa?

Jos yritys ei tarkista tai muuta rekisterissä olevia tietoja määräajassa, PRH merkitsee kaupparekisteriin, että valvontailmoituksen mukaan yrityksen edunsaajatiedoissa on puutteita tai epäjohdonmukaisuuksia.

PRH lähettää merkinnästä päätöksen yritykselle ja erillisen edunsaajaotteen, jossa merkintä näkyy.


Lisätiedot

Kaupparekisterin neuvonta
puh. 029 509 5900
ma–pe klo 9.00–15.00

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 06.10.2023