Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Osakeyhtiö ja osuuskunta: Ilmoita tilinpäätös, jotta yritys välttyy poistamiselta kaupparekisteristä

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) lähettää kehotuskirjeen osakeyhtiöille ja osuuskunnille, joilla tilinpäätöksen ilmoittaminen kaupparekisteriin on viivästynyt yli vuoden tilikauden päättymisestä.

Jokaisen osakeyhtiön ja osuuskunnan täytyy ilmoittaa tilinpäätös kaupparekisteriin joka tilikaudelta - myös silloin, kun yritystoiminta on keskeytetty tai yritys ei ole toiminnassa.

PRH voi poistaa toimivankin yrityksen kaupparekisteristä, jos yritys ei ilmoita tilinpäätöstään ja yrityksen määräämiselle selvitystilaan ei ole edellytyksiä.

Tarkista maksutta Virre-tietopalvelusta, mitkä yrityksesi tilinpäätökset on rekisteröity kaupparekisteriin. Siirry Virre-tietopalvelun Tilinpäätöshakuun.Avautuu uuteen välilehteen

Huomaa: PRH saa tilinpäätösasiakirjat Verohallinnolta vain, jos asiakirjat on ilmoitettu veroilmoituksessa täsmälleen Verohallinnon ohjeiden mukaan.

Mitä teet, jos sait kehotuskirjeen?

Jos haluat yrityksesi pysyvän kaupparekisterissä, ilmoita tilinpäätös kirjeessä mainitussa määräajassa. Emme myönnä lisäaikaa tilinpäätöksen ilmoittamiseen.

Ilmoita viimeksi päättyneen tilikauden vahvistettu tilinpäätös ja muut puuttuvat tilinpäätökset. Prh.fi-sivuilta löydät ohjeet ilmoittamisesta ja tarvittavista asiakirjoista. Lue ohjeet tilinpäätöksen ilmoittamisesta kaupparekisteriin.

Huomaa käsittelymaksu 85 euroa, kun ilmoitat tilinpäätöksen myöhemmin kuin kahdeksan kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä. Maksu koskee kaikkia tilikausia, jotka ovat päättyneet vuonna 2019 tai sen jälkeen. Älä maksa myöhästynyttä tilinpäätösilmoitusta etukäteen, vaan PRH lähettää laskun tilinpäätöksen rekisteröinnin jälkeen.

PRH:n oikeus poistaa tilinpäätöksensä ilmoittamatta jättänyt yritys kaupparekisteristä perustuu osakeyhtiölakiin (20 luvun 4 §) ja osuuskuntalakiin (23 luvun 4 §). Lue lisää poistomenettelystä prh.fi-sivuilta.


Lisätiedot

Kaupparekisterin neuvonta
puh. 029 509 5900
ma–pe klo 9.00–15.00

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 14.06.2023