Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Säätiö: Toimita vuosiselvitys PRH:lle 6 kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä

Jos säätiön tilikausi on kalenterivuosi, toimita vuoden 2023 vuosiselvitys Patentti- ja rekisterihallitukselle (PRH) 30.6.2024 mennessä.

Verohallinnolle toimitetut tilinpäätökset eivät tule PRH:lle, vaan vuosiselvitys on toimitettava säätiörekisteriin erikseen. PRH ei voi myöntää lisäaikaa laissa säädettyyn ilmoittamisaikaan, joka on kuusi kuukautta tilikauden päättymisestä.

Vuosiselvitys on julkinen lukuun ottamatta tase-erittelyitä.

Säätiön toimiessa konsernin emosäätiönä tulee huomioida velvollisuus laatia konsernitilinpäätös. PRH kiinnittää vuonna 2024 erityistä huomiota siihen, että säätiöt ovat noudattaneet konsernitilinpäätöksen laatimisvelvollisuutta tilikaudelta 2023.

Voit toimittaa vuosiselvityksen sähköpostilla tai postitse.

Ellet ole varma siitä, onko säätiön vuosiselvitys jo lähetetty, voit tarkistaa asian Virre-tietopalvelun ilmoitushausta.Avautuu uuteen välilehteen Virressä tieto PRH:n vastaanottamasta vuosiselvityksestä, samoin kuin muistakin ilmoituksista, näkyy yleensä 1–4 arkipäivän kuluessa ilmoituksen tekemisestä.

Lue ohjeet vuosiselvityksen sisällöstä ja toimittamisesta PRH:lle prh.fi-sivuilla.

Käsittelymaksu myöhästyneestä vuosiselvityksestä

Perimme 85 euron käsittelymaksun, jos vuosiselvitys toimitetaan myöhässä.

Lähetämme laskun sen jälkeen, kun vuosiselvitys on rekisteröity.

Maksut vuosiselvityksestä ja valvonnasta

Perimme kaikilta rekisteriin merkityiltä säätiöiltä vuosittain valvontamaksun. Valvontamaksu laskutetaan syys-lokakuussa.

Lähetämme laskun verkkolaskuna, jos säätiöllä on voimassa oleva verkkolaskuosoite. Jos säätiöllä ei ole verkkolaskuosoitetta, lähetämme laskun postitse säätiön säätiörekisteriin merkittyyn osoitteeseen. Tarkista säätiön osoite YTJ:n yritys- ja yhteisöhausta ja tee tarvittavat muutokset.Avautuu uuteen välilehteen

Vuosiselvitykset ovat PRH:n säätiövalvonnan perusta. Tutustu säätiövalvontaratkaisuihin prh.fi-sivuilla.

Tilintarkastajan peräkkäisissä toimikausissa enimmäismäärä

Muistutamme, että säätiölain 4 luvun 5 §:n 2 momentin mukaan tilintarkastajaa valittaessa tilintarkastajan peräkkäisten toimikausien yhteenlaskettu määrä voi olla enintään seitsemän vuotta.

Lisätietoja:
Säätiövalvonta
Patentti- ja rekisterihallitus (PRH)
puh. 029 509 5959 ma - pe 9 - 15
sähköposti: valvonta@prh.fi

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 11.06.2024